Ministarstvo demografije i useljeništva

Općina Medulin od države dobila 30.000 eura za aktivnosti djece

0
Ministar Ivan Šipić i načelnik Ivan Kirac
Ministar Ivan Šipić i načelnik Ivan Kirac

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac u utorak je u Zagrebu potpisao ugovor sa Ministarstvom demografije i useljeništva o dodjeli financijske potpore pilot projektu za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole. Potpisivanju ugovora su nazočili ministar Ivan Šipić te načelnici i gradonačelnici jedinica lokalne samouprave kojima su odobrena finacijska sredstva.

Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava, Ministarstvo demografije i useljeništva će Općini Medulin isplatiti 30.000 eura, što predstavlja maksimalan iznos koji se mogao dodijeliti prijaviteljima u kategoriji u kojoj se nalazi Općina Medulin.

 

Dodjeljena financijska sredstva će se koristiti za pokrivanje troškova provedbe aktivnosti za djecu.

Svrha pilot projekta je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju.

Općina Medulin će temeljem odredbi javnog poziva organizirati edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole, koje će za djecu kao krajnje korisnike aktivnosti biti besplatne. Provedba aktivnosti će početi u rujnu 2024. godine. 

Načelnik Ivan Kirac zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Ivanu Šipiću što su prepoznali projekt Općine Medulin te ga veseli skori početak provedbe projekta u sklopu kojega će djeca moći pohađati glazbene i dramske kreativne radionice, školu sporta, učiti engleski jezik te pohađati STEAM radionice.

Općina Medulin će tijekom kolovoza na svojoj web stranici objaviti detaljnije informacije o aktivnostima te objaviti poziv za upis djece na aktivnosti koje će za sve polaznike biti besplatne.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa