DENI ŽMAK PORAŽEN U UMAGU

Kasno sam krenuo u meč. Nadam se boljem rezultatu u parovima

0
Deni Žmak (foto: Milivoj Mijošek)
Deni Žmak (foto: Milivoj Mijošek)

Najbolji istarski tenisač Deni Žmak nije uspio ući u glavni turnir ovogodišnjeg ATP turnira Plava Laguna Croatia open, koji je ovoga vikenda započeo u Umagu. Iskusni 35-godišnji Puljanin morao je priznati poraz pred kvalitetnijim Chun-Hsin Tsengom. Tajvanac je već u prvom gemu napravio break na Žmakov servis te naznačio u kojem će smjeru susret ići. Pulski tenisač je potom u dva navrata uspio uzeti svoj servis i kod 5:1 spasiti čak dvije set lopte, no Tseng je u narednom gemu završio posao. U drugom setu neizvjesan početak prekinuo je Tseng novim oduzimanjem servisa Žmaku u petom gemu, da bi kod rezultata 5:4 i svom servisu krenuo protestirati kod suca i zamalo vratio našeg tenisača u igru, no u neizvjesnoj završnici gema Tseng ipak rješava igru u svoju korist i odnosi pobjedu.

- Malo sam kasno krenuo. Nisam bio na najvišoj razini kako znam, a za ovakve protivnike je to nedostižno. Krajem drugog seta sam krenuo onako kako znam, ali nisam iskoristio dvije break-lopte koje sam imao i koje bi mi možda donijele još malo života u ovom meču. No, sve u svemu dobro je. Sad ću se fokusirati na parove, koje igramo u utorak. Imamo dva dana treninga, a sada sam dobio i dodatno iskustvo i nadam se da ćemo u tom meču izaći s boljim rezultatom - kaže Puljanin kojemu je ovo bio treći nastup u umaškim kvalifikacijama i povratak nakon gotovo 15 godina. 

 

Inače susret jedinog istarskog predstavnika u pojedinačnom turniru pratilo je puno njegovih prijatelja i poznanika, a na tribinama su se našli umaški gradonačelnik Vili Bassanese te njegov pulski kolega Filip Zoričić. A koga je sve uhvatio objektiv našeg reportera Milivoja Mijošeka možete vidjeti u fotogaleriji.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa