SVJETSKI NOGOMET

Bivši Istrin trener naslijedio Igora Štimca na klupi Indije

0
Manolo Marquez Roca (FOTO: NK Istra 1961)
Manolo Marquez Roca (FOTO: NK Istra 1961)

Sjećate li se prvog Istrinog trenera u eri grupacije Baskonia - Alaves Manola Marqueza Roce? Iskusni 55-godišnji španjolski stručnjak kojemu su ‘zeleno-žuti’ bili slijedeća stanica nakon što je vodio Las Palmas u LaLigi, najelitnijem nogometnom razredu Španjolske, nastavio je potom svoju karijeru na Tajlandu, da bi se protekle četiri sezone skrasio u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu Indiji. Najprije je vodio momčad Hyderabada tijekom kojih je ovaj nogometni kolektiv doveo do njihovog prvog naslova prvaka Indijske Superlige u sezoni 2021/22. Posljednjih godinu dana proveo je na klupi Goe s kojom je stigao do trećeg mjesta tamošnjeg prvenstva.

 

Izvršni odbor Indijskog nogometnog saveza na današnjoj sjednici postavio ga je za izbornika seniorske nogometne reprezentacije te zemlje, gdje je naslijedio hrvatskog nogometnog stručnjaka Igora Štimca, koji se s Indijcima ružno rastao nakon što reprezentacija nije uspjela izboriti nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Tijekom sezone 2024/25. Marquez će nastaviti svoju ulogu glavnog trenera prve momčadi FC Goa, istovremeno obavljajući obje odgovornosti prije nego što preuzme ulogu nacionalnog trenera na puno radno vrijeme.

Manolo Marquez je na klupu Istre sjeo početkom srpnja 2018. godine, no nakon serije nezadovoljavajućih rezultata nakon samo dva mjeseca svoje je mjesto prepustio Curru Torresu. Kako su mediji tada prenijeli Istrinom strategu je tada presudila neuvjerljiva igra protiv Intera i brojne prilike koje su domaćini stvarali. Nakon analize utakmice, unatoč prvoj pobjedi, Marquezu se zamjerilo što momčad izgleda neuvjerljivo i nakon današnjeg razgovora s njim došlo je do prekida suradnje.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa