POVIJESNA SURADNJA ZA PULSKI I ISTARSKI NOGOMET

Vjetar u leđa: Juniori i rezerve Istre 1961 idu 'na kaljenje' u Uljanik

0
Andro Fistonić, Mikel Lauzurica Evolet, Toni Draguzet, Igor Žiković
Andro Fistonić, Mikel Lauzurica Evolet, Toni Draguzet, Igor Žiković

Igrači seniorske i juniorske momčadi „Istre 1961“ igrat će na dvojnu registraciju za „Uljanik“. Time će pulski prvoligaš pomoći trećeligašu u novom rangu, dok će mladcima iz cijele Istre biti pružena prilika za stasanje, priopćili su iz pulskog prvoligaša. Najvažniji je to dio dogovorene suradnju između predsjednika dvaju klubova, Branka Devidea Vincentija i Tonija Draguzeta, te izvršnog direktora "Istre 1961" Mikela Lauzurica Evoleta.

Novi stručni stožer "Uljanika" predvodit će bivši trener juniora "Istre 1961" Sergej Banović, uz kondicijskog trenera Tihana Arapovića, pomoćnika Mislava Anđelkovića i trenera vratara Igora Lovrića. "Istra 1961" pokrivat će sve troškove igrača i većine stručnog osoblja, dok će se "Uljanik" fokusirati na razvoj i rast igrača.

 

„Cilj pulskog prvoligaša je pozicionirati se kao klub svih stanovnika Poluotoka. Stoga je partnerski odnos s našim trećeligašem prirodan i koristan za sve mlade nogometaše, ali i navijače. Ovaj projekt pruža mladim igračima Istre 1961 najbolji organizirani razvojni proces u Hrvatskoj. Istra 1961 nastavit će gajiti prijateljske i partnerske odnose s ostalim nogometnim klubovima u Istri, poput Jadrana Poreč, Rudar Labin, Rovinja. Uz to će surađivati na razvoju mladih nogometaša, infrastrukture i ostalih projekata“, stoji u priopćenju.

Izvršni direktor "Istre 1961" Mikel Lauzurica Evolet izjavio je: „Vjerujemo u ovu inicijativu. Želimo popuniti ono što nam nedostaje u razvoju igrača i pružiti im šansu da iskuse zahtjevniji nogomet u višoj ligi. Nastavit ćemo podržavati klubove diljem Istre, kao što to činimo od dolaska u Istru." Igor Žiković, sportski direktor "Uljanika" istaknuo je da je ovo projekt koji je, zapravo, već uspio, a nije još ni krenuo. „Amaterski smo klub, ali pokušat ćemo surađivati više nego profesionalno“, dodao je.

Za Tonija Draguzeta, predsjednika "Uljanika", ovo je povijesni dan za pulski nogomet. „Očekivanja su velika. Naša mladost i ona Istre 1961 imat će puno svjetliju budućnost, a to je onaj najvažniji cilj“, zaključio je. (I. R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa