Sve zbog vike dječaka

GORAK ODMOR U POREČU Slovenska učiteljica potukla se s učenikom

1
Snimio: M. Mijošek
Snimio: M. Mijošek

Učiteljica iz Slovenije, tijekom ljetovanja djece u Obrazovno-rekreacijskom centru VIRC u Špadićima kraj Poreča, potukla se jučer s 12-godišnjim školarcem iz Maribora jer ju je zasmetala njegova vika, objavio je slovenski 24ur.

Društvo prijatelja Maribora, koje već 36 godina organizira ljetovanja u Poreču, uputilo je odgojiteljicu kući i zabranilo joj sudjelovanje u ljetovanjima i drugim programima. Unatoč incidentu, učenik je želio ostati na odmoru, a policija će ga saslušati po povratku u Sloveniju.

 

Društvo prijatelja Maribora na svojim je mrežnim stranicama objavilo izvješće o incidentu, u kojem se navodi da je odgajateljica neprimjereno reagirala na to što je učenik šestog razreda osnovne škole kršio kućni red Centra. "Prekršaj se odnosio na viku djeteta, što je za neke druge nazočne bilo uznemirujuće, a to su odgajatelji željeli spriječiti", napisao je sindikalni tajnik Božidar Raušl.

Društvo, nadalje, navodi da je učiteljica, koja u skupini nije bila u svojstvo roditelja, tada upotrijebila tjelesnu silu, što ocjenjuju krajnje neprimjerenim, a ponašanje nedopustivim. Pokrenuli su odgovarajuće disciplinske postupke, a o događaju je obaviještena i nadležna policijska postaja Maribor.

„Odgajatelji početnici već dugi niz godina moraju sudjelovati na 14-satnoj stručnoj nastavi prije odlaska na godišnji odmor, a ujedno imaju i individualni razgovor s pedagoškim vodstvom smjene. U svojoj povijesti od 71 godinu ne pamtimo ovakav incident, zato nas je to sve više potreslo", objavilo je Društvo, a prenio portal 24ur.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa