VELIKE POSLJEDICE UDARA GROMA

MONTE ZARO Radnici dva tjedna na terenu, sprženo pola kvarta!

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Posljedice udara groma na pulskom Monte Zaru, o čemu smo izvijestili ovdje, puno su veće nego što se na početku činilo. Naime, mnogi korisnici još su uvijek bez internetske veze, puna dva tjedna nakon udara koji se dogodio u ponedjeljak, 24. lipnja u 9.20 sati. 

 

Da ja vrag, pardon grom uzeo šalu, postalo je jasno nakon što su prekjučer radnici Hrvatskog telekoma kopali ispred zgrade na Boškovićevom usponu 16, gdje je, kažu, presječena telekomunikacijska veza između centrale i zgrade, točno dva metra od mjesta gdje je potpisana novinarka za dlaku izbjegla udar. U ovom je ulazu, podsjetimo, sprženo nekoliko televizora i svi routeri, tu je zabilježena najveća šteta.

Zgrada na Boškovićevom usponu 16 prekjučer ponovno spojena s centralom

Nakon što je zgrada prekjučer spojena s centralom, jučer je tehničar HT-a nastavio mijenjati routere, a posao, čujemo, još nije dovršen. Na licu mjesta doznajemo da su svi routeri sprženi u cijelom okrugu, a radi se o barem pet, šest zgrada na najvišoj točki pulskog brda!

Službeno su na naš upit iz Iskona prije nekoliko dana odgovorili poprilično uvijeno. Zanimalo nas je uz ostalo u koliko je zgrada odnosno stanova evidentirana šteta i koliko ona iznosi, a ovo je odgovor:“Vezano za konkretno nevrijeme, naši terenski tehničari nakon nevremena uspješno su sanirali većinu tada prijavljenih kvarova. Aktivno još radimo na otklonu kompleksnijeg kvara s linijom u prekidu te s nekoliko korisnika koji od nevremena bilježe otežani rad usluge (sporiji internet ili povremeni prekidi u radu usluge).

Na Boškovićevom usponu 16 sprženi svi routeri i nekoliko televizora

Na adresi koju spominjete (Boškovićev uspon 16, op. a.) je zbog nevremena nažalost došlo do kompleksnijeg prekida prema centrali, čije rješavanje koordiniramo u suradnji s dodatnim izvođačima. Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, završetak sanacije očekuje se u ponedjeljak (jučer, op. a.) do kraja dana, kada bi i usluge trebale ponovno postati dostupne korisnicima“. Napominju i da je telekomunikacijska oprema poput routera i TV box uređaja u njihovom vlasništvu, a korisnicima je ustupljena na korištenje.

„U slučajevima poput udara groma zato radimo zamjenu opreme o vlastitom trošku, tako da korisnici nemaju dodatne troškove u slučaju ovakvog tipa nezgode“, kažu iz Iskona. 

U međuvremenu kruže priče u kvartu o tome gdje je točno šajeta hitila: je li to bilo dva metra od zgrade ili se račvala pri udaru, pa su je tako neki vidjeli kako tuče u šljivu pored kuće, drugi da je strefila zgradu Rojca, a treći tvrde da je raskolila maslinu u dvorištu Doma za odgoj djece i mladeži. Kako bilo, šajeta je hitila, a glava je ovoga puta ostala na ramenu. (M. Vermezović Ivanović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa