Nekadašnja šoping meka

Papa Franjo u nedjelju stiže u susjedstvo

0

Vrhovni poglavar katoličke crkve papa Franjo posjetit će ove nedjelje 7. srpnja Trst kako bi zatvorio 50. socijalni tjedan katolika u Italiji, stalni događaj Talijanske biskupske konferencije koji se održava svakih nekoliko godina u svrhu produbljivanja i ponovnoga isticanja socijalne kršćanske poruke te usmjeravanja djelovanja vjernika u različitim kategorijama u svijetu rada. Socijalni tjedan u Trstu otvorit će sutra talijanski predsjednik Sergio Mattarella, a Papa će helikopterom stići zadnjeg dana u nedjelju oko 8 sati ujutro u Generali Convention Center u Trstu koji se nalazi u Staroj luci.

Dočekat će ga civilne i vjerske vlasti, među kojima i predsjednik Talijanske biskupske konferencije kardinal Matteo Maria Zuppi. Nakon njegova dočeka uslijedit će susret sa sudionicima Katoličkog socijalnog tjedna, a potom i s predstavnicima drugih kršćanskih crkava i religija prisutnih u gradu i akademske zajednice, kao i sa skupinom migranata i osoba s invaliditetom.

Papa će se potom ukrcati u automobil i uputiti na središnji gradski trg Piazza dell'Unita d'Italia na misno slavlje i molitvu Angelusa. Iz Trsta će se vratiti u Vatikan oko 12.30 sati.

Dolasku papa Franje prethodit će u Trstu brojna događanja, a središnji glazbeni događaj bit će veliki koncert "U srcu demokracije", što je i tema ovogodišnjih susreta koja će okupiti oko tisuću sudionika iz biskupija, katoličkih udruga i pokreta s prostora čitave Italije. Koncert će se održati u četvrtak 4. srpnja s početkom u 21.15 također na trgu na Piazza Unità, a na njemu će nastupiti legende talijanske glazbe Riccardo Cocciante i Roberto Vecchioni, te Malika Ayane, Simone Cristicchi, Amara i Orkestar FVG uz ravnanje maestra Leonarda De Amicisa. (M. Pavlović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa