Nakon velike pobjede na Verudi

Saša Kolić: 'Moji dečki su heroji!' (galerija)

0
Fotogalerija: Milivoj Mijošek
Fotogalerija: Milivoj Mijošek

Slavlje, kakvom smo se nadali, izostalo je sinoć nakon utakmice u Berlinu, no samo 24 sata kasnije za više od tisuću navijača taj gorak okus isprali su nogometaši Uljanika koji su rezultatom 3:1, u uzvratu na Verudi, bili bolji od Slavonije iz Požege, te kroz dodatne kvalifikacije izborili nastup u 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Nakon početnog ispipavanja snaga hladan tuš za sve bio je vodstvo gostiju u 22. minuti, no pokazalo se da je to na kraju bilo sve čime su se uspjeli suprotstaviti kvalitetnijim Brodograditeljima. Već dvije minute kasnije domaći su rezultat uspjeli vratiti u egal pogotkom Pajkovića, a zatim do poluvremena i potpuno preokrenuti golom Žikovića u 44 minuti.

 

Domaći su i u nastavku kontrolirali igru i bili konkretniji, a kao plod te inicijative stigao je i treći gol Rakovića u 68. minuti. Male šanse da završnicu utakmice učine neizvjesnijom gosti su imali na desetak minuta kada im je nakon jednog prekršaja u domaćem šesnaestercu dosuđen jedanaesterac, no Jurak je, baš kao i sinoć Simon Petkoviću, zaključao gol gostujućem izvođaču, što je bio znak da može početi priprema slavlja. Ono je eruptiralo nakon posljednjeg sučevog zvižduka uz kulminaciju emocija zbog trijumfa izvojevanog na koncu jedne iznimno zahtjevne i teške sezone.

“Mislim da smo zasluženo danas slavili jer smo bili bolji takmac svih 90 minuta. Unatoč tom golu koji smo primili smo se vratili u utakmicu i jednostavno se potvrdilo ono što sam govorio svojim igračima, a to je da smo puno bolja i puno spremnija momčad. To se danas u konačnici pokazalo točnim.”, kazao nam je nakon utakmice trener Saša Kolić koji je jedan od rijetkih koji je i u tom velikom slavlju uspio zadržati hladnokrvnost.

Uz čestitke svojim dečkima koji su ispoštivali sve taktičke zamisli i čitavu utakmicu odigrali na izuzetnom visokom nivou Kolić je kazao kako je plasman u viši rang natjecanja ogroman uspjeh pogotovo ako se imaju u vidu uvjeti za rad koje su imali u ovoj sezoni, odnosno činjenice da su ove godine morali trenirati “u četiri županije, na sedam nogometnih terena”. “Moji dečki su heroji, nemam što drugo reći za njih.”, kazao je Kolić dodajući kako nakon napora koji su uzeli veliki danak, te fizički i emocionalno iscrpili čitavu momčad definitivno svima treba ozbiljan odmor. “Idemo na zasluženi odmor i sad ćemo se narednih tjedana malo živcirati uz naše Vatrene.”, zaključio je uz osmjeh strateg Uljanika. (M. Pavlović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa