DIREKTOR PULA PARKINGA NA gradskoM vijećU

'Kad rolo garaža bude svijetlila za Novu godinu uz muziku, bit će to pjesma!' (video)

1
Branislav Bojanić (Foto: Istarski.hr)
Branislav Bojanić (Foto: Istarski.hr)

Nisu plaće radnika podizane, nego se mijenjalo radno vrijeme, povećan je broj radnih sati, pa se dizala i plaća. Država je dizala naknade pa su isplaćene zaslužnim radnicima, kazao je direktor Pula parkinga Branislav Bojanić na večerašnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnice Dušice Radojčić. 

Radojčić je, naime, u raspravi kazala da Grad sveke godine plaća toj tvrtki 400.000 eura za postavljanje prometne signalizacije. S obzirom da je Pula parking ostvario veliku dobit, kazala je da bi ta tvrtka mogla 'ne zaračunati 400.000 eura Gradu' pa bi se taj novac usmjerio u druge svrhe. Zanimalo ju je je li točno da koncesija za parking iznosi 127.000 eura godišnje, u kakvu je promociju utrošeno 64.000 eura te u koje je intelektualne usluge utrošeno 190.000 eura.

"Sramota da članica Gradskog vijeća proziva nas zbog provođenja odluka tog istog Vijeća", rekao je Bojanić te precizirao da Pula parking poslove vezane uz prometnu signalizaciju te novogodišnje i božićno ukrašavanje Grada obavlja prema odlukama Gradskog vijeća.

 

Onda je počeo nabrajati kome sve plaćaju najam te naveo da Lučkoj upravi plaćaju koncesiju za 240 parkirališnih mjesta, "ali to nije sve pa su nam uzeli i velik procenat". "Nema muljaže", rekao je Bojanić.

"Oglašavamo razne promjene, cijene, zone, tiskamo 30-ak tisuća letaka. Nisam ja odredio zone, vi ste ih donijeli žute, zelene boje, dugine boje, valjda jesu. Plaćamo sve iz našeg portfelja, što zaradimo. Čak 87,2 posto plaćaju stranci od 6. do 9. mjeseca, 4 eura je na Karolini i oko Arene, to su gro stranci. Jedanput je Pula parking dobio od Grada za ukrašavanje jer je bila korona i nismo bili sigurni hoćemo li moći platiti. Smijte se, ali džaba. I taj novac smo htjeli vratiti ali nismo znali kako", rekao je Bojanić te dodao da je Pula parking jedna od najrazvijenijih firmi u državi, što je očito izazvalo smijeh Radojčić.

"Vi se smijete, možete se smijati, lepo, lepa sela, šta da Vam kažem", nastavio je u prepoznatljivom tonu Bojanić.

Kad je riječ o blagdanskom ukrašavanju grada, kazao je da Herculanea ukrašava "par ulica okolo i one jelenčiće koje djeca jašu i onda zajedno svijetle, a one kugle, cijele ulice, sve moguće bulevare, e to Pula parking plaća jer to građani zaslužuju".

"A sad zamislite kad još rolo garaža bude svijetlila za Novu godinu uz muziku, pa znate što će to biti, pa to će biti pjesma, ni Atomsko sklonište neće moći o tome pričati", rekao je Bojanić.

Kad je riječ o ptičici koja je blokirala rolo garažu, upitao se što bi bilo da se dijete otrgnulo majci iz ruke pa uletjelo u garažu. "Ništa", odgovorio je pa zaključio da to govori o visokoj sigurnosti sustava. Rolo će biti hit, dodao je te najavio da će o tom 'arhitektonskom čudu' u centru Pule izvještavati RAI 1 i koparska televizija. (M. V. I.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa