Pristigla čak 141 ponuda

Veliki interes za kupnju nekretnina u ovoj starogradskoj jezgri

0
Vodnjan
Vodnjan

Čak 141 ponuda, među kojima pet izvan roka, pristiglo je na Poziv za iskaz interesa za kupnju nekretnina na području starogradske jezgre, što ga je Grad Vodnjan raspisao 15. travnja ove godine. Kako javljaju iz Grada, dobar odaziv zainteresiranih građana potvrđuje da postoji izuzetan interes za kupnju nekretnina u starogradskoj jezgri Vodnjana, kako bi se one obnovile i stavile u funkciju. Stoga u Gradu analiziraju pristigle ponude i razmatraju daljnje modele, kriterije i pogodnosti za prodaju nekretnina, nastojeći pronaći najbolji način kako bi se spriječilo njihovo daljnje propadanje, rješavanja stambenih pitanja domicilnog stanovništva kao i privlačenja novog.

 

Javnim pozivom bilo je istaknuto 14 inicijalnih nekretnina u starogradskoj jezgri Vodnjana namijenjenih stanovanju. Uz njih, u pozivu je istaknuto i da zainteresirani građani mogu iskazati interes za bilo koju drugu nekretninu u starim jezgrama Vodnjana ili Galižane, a za koju imaju saznanja da su u (su)vlasništvu Grada Vodnjan i da nisu u posjedu trećih osoba. Po otvaranju prispjelih ponuda utvrđeno je da su građani iskazali interes i za te preostale ostale nekretnine.

Uz građane s ovog područja, za kupnju nekretnina u vlasništvu Grada zainteresirani su i građani iz drugih krajeva Hrvatske.

Za 14 nekretnina koje su bile ponuđene na Javnom iskazu interesa za kupnju, već je pokrenut postupak ishodovanja procjene tržišne vrijednosti nekretnina, kao i ostalih dokumenata nužnih za izradu procjembenog elaborata. U svrhu njihove prodaje te pripreme javnog natječaja, izrađen je nacrt "odluke s određenim kriterijima prodaje". Nacrt odluke bit će upućen na javno savjetovanje, a nakon toga prijedlog odluke bit će podnesen na usvajanje Gradskom vijeću Vodnjana.

Za nekretnine koje nisu bile obuhvaćene pozivom, a za koje su interes iskazali prijavitelji, potrebno je prvo utvrditi njihov status, vlasništvo, odnosno je li nekretnina u posjedu i slično, i to se trenutno analizira. Prijavitelji u tim nekretninama vide mogućnost rješavanja stambenog pitanja, preseljenja u Vodnjan ili prostor za poslovanje. Po obradi svih nekretnina i ovisno o preferencijama građana za pojedine nekretnine, također će se pripremiti nacrt akta u svrhu raspisivanja javnog natječaja. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa