procurili novi detalji slučaja 'Anaconda'

Taksisticu presreli nakon napada: 'Da ne bi digla glavu dok ne otiđemo!'

1
Ulazu u 'Anacondu' (Duško Marušić/PIXSELL )
Ulazu u 'Anacondu' (Duško Marušić/PIXSELL )

Slučaj premlaćivanja dviju osoba, među kojima i sina poznatog odvjetnika i vlasnika Meneghettija, koje se dogodilo u rujnu prošle godine ispred Anaconda Swinger kluba u Rovinju, o čemu smo pisali, ne prestaje plijeniti pažnju, pa je Istarski.hr otkrio još nekoliko zanimljivih, odnosno zabrinjavajućih detalja oko samog događaja.

Jedan dio priče, dosad neispričan, zasigurno je i iskustvo taksistice koja je došla po žrtve ispred spomenutog kluba, pa je i sama postala žrtva fizičkog napada, ali i psihičkog terora.

 

Naime, tijekom istrage kao svjedok ispitana je vozačica Taxi Cammea. Uvodno je rekla da često u sklopu svog posla taksijem prevozi stranke u klub 'Anaconda' u Rovinju i dolazi po njih po dogovoru i pozivu.

Tako je i tu večer, 2. rujna 2023. nešto prije 2 sata u noći primila poziv od zaštitara kluba da dođe do njih, jer je gostima kluba zabranjeno korištenje mobitela, odnosno ulazak s mobitelom. Ubrzo je ušla vozilom do ulaza i parkirala se na kružnom toku te promatrala u retrovizor kada će joj doći stranke.

"Ubit ćete dijete"

Na retrovizoru je vidjela ulaz u klub, i tako je nekoliko minuta nakon dolaska vidjela svoje stranke, bračni par iz Zagreba, kako izlaze iz kluba, a za njima odmah izlaze dva zaštitara i vode jednog dečka, koji se nalazio između njih. Čim su izašli van, oni su njega počeli udarati, što svjedokinja navodi da vidi na retrovizoru.

Čini joj se da je dečko težio 50-60 kilograma, a njih dvojica su bili jače tjelesne građe. Na svaki njihov udarac, taj dečko leti pola metra naprijed, iskazuje taksistica. U par minuta oni su na takav način došli do njenog taksija. Njene stranke su ušle u taksi, a ona je instinktivno izašla van iz auta i došavši do jednoga od te dvojice zaštitara, takla ga po ramenu i rekla mu: "Ubit ćete dijete". Taj dečko je u tom trenutku ležao na podu pored njenog taksija, dok su ga ta dvojica zaštitara, tukla rukama i nogama po cijelom tijelu.

Bila je parkirana otprilike 20-30 metara od ulaza u klub, a na samom ulazu u klub bila je upaljena neka lampa pa se, zahvaljujući tome, nešto vidjelo, jer nema rasvjete. Kada je tom zaštitaru to rekla, on se okrenuo prema njoj i počeo ju šamarati, udarati po glavi, na što je ona pala na pod, gdje ju je taj muškarac nastavio udarati i nogama po tijelu, veli ona.

Tada stiže drugi zaštitar koji ju je također udarao nogama dok je ležala na podu. Cijelo vrijeme zaštitar, koji ju je prvi počeo tući, vikao je: "Kurvetino jedna, šta hoćeš, kurvetino jedna, marš s mog privatnog posjeda". Nije sigurna da li su njih dvojica uopće bili svjesni da je ona taksistica. Kad su je istukli, ostavili su je i opet nastavili tući tog dečka (Bruna Pliša, op.n.) dok je on ležao na podu. Radi se o makadamu, bijelom putu, pojasnila je.

"Pustite ga, pustite"

Kad se dignula, sjela je u auto, usta su joj krvarila, krenula je i zvala policiju. Stranke u vozilu komentirale su da što je taj dečko mogao napraviti da dobije takve batine. Inače, te osobe iz Zagreba su njezine stalne mušterije, ali ne zna tko su oni, nema više njihov broj. Nije vidjela da bi tog dečka tukle druge osobe, pored ove dvojice. Zajedno sa zaštitarima i tim dečkom iz kluba su izašle i tri ili četiri cure, nije sigurna, prepoznala je ženske glasove, sve se brzo odigralo. One su vrištale, govorile zaštitarima: "Pustite ga, pustite". Dok su zaštitari nju tukli, vidjela je kako te cure pokušavaju dići tog dečka. Zbog mraka nije vidjela da li je taj dečko bio u nesvijesti, te je pobjegla od straha.

Ne poznaje osobno osobe koje su ih tukle, ali zna da su uvijek na ulazu kluba, stoji među podacima iz istrage. Njezin kolega taksist rekao joj je da se na ulazu u klub uvijek nalaze "Leo i Kristijan". Zbog mraka i šoka kaže da nije mogla dobro vidjeti lica tih muškaraca koji su je tukli, ali viši su od nje (ona je visoka 174 cm), jače su tjelesne građe, bili su obučeni u tamnu odjeću.

Uglavno, čim je krenula vozilom, nazvala je 192 pa su je spojili sa PP Rovinj i prijavila je događaj. Kad je odvezla Zagrepčane do njihovog odredišta, primila je poziv nekih drugih osoba, radi se o tri dečka, koji su je zvali da dođe po njih ispred kluba "Anaconda", na što im je rekla da ne ide tamo, a oni su rekli: "I mi smo pobjegli", da se nalaze na glavnoj cesti i da dođe po njih.

Kad je došla do njih, oni su se tresli od straha, doživjeli su šok. Ona je te dečke dovela u "Anacondu" možda 10-ak minuta prije nego se vratila po bračni par iz Zagreba. Od "Anaconde" do mjesta gdje su se oni nalazili na glavnoj cesti ima oko 150 metara. Kad ih je vozila nazad, mimoišla se s vozilom policije, ali se nije zaustavila, nego je te dečke odvezla do njihovog odredišta, gdje ju je zvala policija da se vrati do "Anaconde". Policija ju je čekala na glavnoj cesti. Tamo su bile tri ili četiri cure i dva dečka. Jedan od ta dva dečka bio je dečko kojeg su tukli zaštitari ispred "Anaconde". Oni su, u trenutku kad je ona došla, govorili policiji da ne žele dati nikakve izjave, da idu kući, sjeli su u druga dva taksija koji su došli po njih i otišli. Dakle, čula je kako je taj dečko koji je dobio batina policiji rekao da on ne želi davati nikakve izjave.

Onda ju je policija pitala da dade izjavu, na što im je rekla da što će ona davati izjavu kada ovaj dečko, pritom pokazujući na dečka koji je dobio batine, ne želi dati izjavu i rekla im da je ona zbog njega zvala policiju. Prilikom dojave policiji je rekla da požure, da će ubiti dijete. Potpisala se policiji na prazni obrazac i nije htjela ništa prijavljivati. Ipak, sljedeći dan je na inicijativu svog šefa događaj prijavila policiji.

"Spusti glavu, nemoj gledati"

U svezi zadobivenih ozljeda bila je na liječničkom pregledu na Odjelu HMP u Rovinju, kaže, a zadobila je ozljede od udaraca rukama i nogama u području glave, vrata i ramena i cijelog tijela. Cijelo tijelo ju je boljelo, osjećala je bolove u glavi te joj je puknula i krvarila usnica. Uslijed pada na tlo, ozlijedila je četvrti prst lijeve ruke, no za to se nije javljala liječniku.

No, tu priča ne staje, te se dodatno zapetljava i poprima doista dramatične konture, ako ne i mafijaške. Svjedokinja navodi da je u nedjelju 3. rujna 2023. između 2 i 3 sata vozila stranku u Rovinjsko Selo. Kada je iskrcala stranku i krenula nazad prema Rovinju, na predjelu Sure stine presrelo ju je jedno nepoznato vozilo tamnije boje. Vozilo ju je preteklo i dalo joj znak da stane. Iz tog su vozila izašle dvije nepoznate muške osobe, višeg rasta i jače tjelesne građe i došle do njenog vozila.

Kad je spustila staklo prvo su joj rekli: "Spusti glavu, nemoj gledati", nešto u tom smislu, veli ona. Zaprijetili su joj da ne smije dati prijavu niti bilo kakvu izjavu u vezi slučaja koji se desio prošlu noć, jer da će tek onda vidjeti što će joj se desiti. Više puta su vikali: "Jel ti jasno", na što je ona potvrdno mahala glavom. Jedan od njih joj je rekao: "Da ne biš digla glavu, dok god mi ne otiđemo", i još nešto u smislu da ne smije dići glavu dok god čuje zvuk motora i da će ju pratiti u retrovizoru. Kod jednoga od te dvojice, dok su prilazili, vidjela je da ima pištolj za pasom. (Marcello ROSANDA)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa