više od besplatne umjetnosti

Sutra se u dvorištu Rojca otvara Art Park. Trajat će cijelo ljeto...

0
Foto: Grad Pula
Foto: Grad Pula

Sutra se u dvorištu Rojca otvara Art Park, koji će i ove godine trajati gotovo čitavo ljeto, sve do 1. rujna.

Art Park Pula će i ove godine pružiti jedinstveno iskustvo za posjetitelje svih uzrasta, spajajući umjetnost, obrazovanje i druženje u jednom prostoru. Park se otvara u 19 sati, kada će na DJ pultu zasvirati Teo Černi aka Fresh New Guy, dok će u subotu plesne podije drmati Fetti Pridružite nam se u proslavi umjetnosti i kreativnosti na otvorenom, najavljuje organizator Vedran Štimac.

Kao i prethodnih godina, Art Park će se fokusirati na street art i transformaciju sivih, zapuštenih zidova u umjetnička djela. Osim zidova, atmosferu će dizati i brojni glazbenici, scenski umjetnici i ostali kreativci.

 

Tijekom tri mjeseca trajanja, Art Park Pula ponudit će bogat program interaktivnih kreativnih radionica, obrazovnih aktivnosti, likovnih radionica za djecu i odrasle, te projekcija filmova s društveno angažiranim temama. Sportski program uključivat će stolni tenis kao omiljenu ljetnu rekreaciju. Glazbeni program promovirat će lokalnu glazbenu scenu, privlačeći posjetitelje kao ljetna lokacija koja na kvalitetan način okuplja zajednicu.

Lani je u sklopu Art Parka realizirano 45 različitih programskih cjelina u dva mjeseca, uključujući predstavljanje knjiga, predstave za sve uzraste, glazbene programe, kvizove i razne radionice.

"Ove godine očekujemo još veći dijapazon programskih cjelina, da kao i prošle godine ostanemo jedno od omiljenih destinacija za žitelje Pule. Ovim besplatnim programom želimo privući ljude i pokazati kako se kreativni potencijal može koristiti za revitalizaciju zapostavljenog javnog prostora. Otvorenost Art Parka prema posjetiteljima i mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima čine ovaj projekt jedinstvenim. Art Park je više od besplatne umjetnosti na otvorenom; to je mjesto druženja, učenja, proširivanja vidika i konzumacije javnog prostora u najboljem obliku. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom slavljenju umjetnosti i kreativnosti na otvorenom!", poručuje Štimac. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa