opet su bili među najboljima

Istrijani oduševili na velikom skupu studenata u Ljubljani (foto)

0

Pod vodstvom organizatora volontera iz Kluba studenata "Istarski klub" Rijeka, 50-tak studenata sa Sveučilišta u Rijeci posjetilo je Škisovu tržnicu - međunarodno okupljanje studentskih udruga u Sloveniji.

Škisova tržnica je kao manifestacija otpočela prije više od dva desetljeća, a ove je godine okupila više od 22.000 studenata iz cijelog svijeta. Studentske udruge su na Tržnici imale priliku predstaviti kraj iz kojeg dolaze.

 

Kao i svake godine, štand Istarskog kluba bio je jedan od najbogatijih i najposjećenijih. Posjetioci štanda mogli su uživati u tjestenini s tartufatom i umakom s pancetom, šparogama i pršutom, a sve je to bilo spremljeno od strane vrijednih ruku studentana volontera, koji su do sitnih sati vrijedno kuhali i spremali najkreativniji štand.

Za razliku od prošle godine, ove je godine cijelodnevnu tržnicu pratilo sunce te su studenti nesmetano uz zvukove harmonike, istarsku pjesmu i gastronomsku ponudu predstavili bogatu istarsku kulturu i istarski duh.

Uz volontere, velike zahvale idu i sponzorima koji su svojim nesebičnim donacijama omogućili ovoj neprofitnoj organizaciji da posjete jedno od najvećih međunarodnih studentskih okupljanja, istaknuli su iz "Istarskog kluba" Rijeka. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa