paduljski put

Policija istražuje ozljeđivanje maloljetnika, napad osudio pulski gradonačelnik

0
Ilustracija (foto: PU istarska)
Ilustracija (foto: PU istarska)

Pulska je policija zaprimila prijavu da je jučer oko 16 sati na Paduljskom putu nekoliko osoba fizički napalo maloljetnika.

 

Ozlijeđenom mladiću pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja te intenzivno tragaju za počiniteljima.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić oštro je osudio napad na maloljetnika koji se dogodio u ponedjeljak, 13. svibnja u popodnevnim satima na Velom Vrhu.

„Povodom napada na maloljetnika na Velom Vrhu želim i moram iskazati tugu i zabrinutost što se tako nešto dogodilo u našem gradu. Oštro osuđujem ovaj čin i ovim putem pozivam sve sugrađanke i sugrađane da svi zajedno svojim primjerom i djelovanjem gradimo društvo mira, tolerancije i poštivanja“, poručio je Zoričić.

Gradonačelnik je stupio u kontakt s roditeljima napadnutog maloljetnika, a razgovarao je i s policijom radi izvida i pronalaska počinitelja.

„Ovim putem pozivam sve nadležne institucije neka daju sve od sebe da se još sigurnije osjećamo u našem gradu. Želim da sve sugrađanke i sugrađani sigurno šetaju gradom kao i svi gosti koji dolaze u naš grad“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

„Moramo stalno, intenzivno i ustrajno raditi na tome da ovakvih nemilih događaja ne bude, no dodatne napore moramo uložiti i kao pojedinci i kao društvo uz podršku svih relevantnih institucija“, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Gradonačelnik je poručio da je Pula siguran grad, što potvrđuju i rezultati nedavno provedene ankete o percepciji građana o sigurnosti života u gradu Puli u kojoj je preko 80 posto anketiranih građana ocijenilo grad sigurnim pogotovo na razini kvarta. (IHR)
 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa