nikad čudnije proljeće

Stigla zima... Evo kad se vraća toplo vrijeme

0
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

Za razliku od nedjelje koju je obilježilo pretežno sunčano vrijeme, u novi tjedan ušli smo promjenjivo i prohladno.

U drugom dijelu ponedjeljka stiže jače pogoršanje koje konačno može donijeti konkretniju kišu, piše Istramet. Iako je vrijeme u Istri prijašnjih dana hladnije od prosjeka te pretežno oblačno, značanija kiša je izostala.

 

U višem gorju padat će snijeg, a u predjelima kao što su Zavižan može doći i do akumulacije značajnije količine snijega. Možda ukupna visina pokrivača bude viša i od maksimalne zabilježene tijekom prijašnje zime. Vrlo vjerojatno će se zabijeliti i Učka.

Postupan porast temperatura zraka u okvire prosjeka za doba godine moguć je krajem mjeseca, međutim nisu svi modeli sukladni u tim prognozama. Dok primjerice europski ECMWF predviđa izraženije zatopljenje i temperature zraka oko 25 °C uz obilje sunčanog vremena, WRF je značajno umjereniji.

Ukratko, promjenjivo i relativno svježe vrijeme nastavlja se i idućih dana, a signal za zatopljenje zasad nije toliko izražen. 

Prema desetodnevnoj prognozi Istrameta, promjenjivo i hladno vrijeme za ovo doba godine trebalo bi se zadržati skoro cijeli tjedan, uključujući subotu, a rast temperature i sunčano vrijeme kreće od nedjelje. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa