KREĆE NOVA SEZONA BOĆARSKE SUPERLIGE

Puležani i Porečani ponovno kreću u borbu za naslov. Već u prvom kolu istarski derbi

0
I OVE GODINE U KONKURENCIJI ZA NASLOV - Boćari Istre Poreč i Pule (foto: Milivoj Mijošek)
I OVE GODINE U KONKURENCIJI ZA NASLOV - Boćari Istre Poreč i Pule (foto: Milivoj Mijošek)

Nakon što su okončana natjecanja u prvom dijelu istarskih boćarskih liga, predstojećeg vikenda, 19. i 20. listopada, kreću nove sezone u ligama glavnina kojih se susreti odigravaju u zimskim mjesecima u boćarskim dvoranama, a među njima i u Super HBL.

U najelitnijem razredu hvatskog ligaškog boćanja, u ukupnoj konkurenciji osam klubova, u predstojećoj sezoni natjecati će se tri istarska kluba, uz Pulu i Istru Poreč, ponovno i Pazin koji se, nakon što je prošle sezone protutnjao 1. HBL sjever i sa 19 pobjeda i svega jednim porazom superiorno osvojio naslov prvaka, nakon svega sezone provedene u tom rangu natjecanja vratio u elitu.

 

Što se ambicija istarskih superligaša tiče najjače su izražene kod Puležana koji ciljaju na drugu klupsku titulu državnih prvaka. Pulska klub je ovoga ljeta ionako kvalitetnoj momčadi predvođenoj Darijanom Živolićem, Gracijom Stjepčevićem i ostalima, koja je prošle sezone osvojila naslov viceprvaka Hrvatske, pridodala još jedno značajno pojačanje, dugogodišnjeg reprezentativca i ponajboljeg hrvatskog boćara Marina Milićevića s kojim je proširila svoju kvalitetu praktički za sve discipline. Klub s pulske Verude je kao glavni favorit za titulu iskočio i nakon što su se u ljetošnjem prijelaznom roku znatno promješale boćarske karte, pa je tako aktualno državni prvak Vrgorac (bivši Biston) ostao praktički bez cijele momčadi, između ostalih upravo bez Milićevića, ali i bez braće Pere i Marina Ćubela koji su se vratili u zagrebački Zrinjevac.

Porečani su u odnosu na protekle četiri godine ostali bez jednog nositelja igre, reprezentativca Matea Načinovića koji se vratio u Rijeku (ex Vargon), a napustio ih je i dugogodišnji prvotimac Vedran Špelić (Ladići). S druge strane u porečkog Velog Jožu se iz susjednih Špadića vratio Steven Benolić koji je već nosio dres Istre i s njom osvojio jedan naslov prvaka Hrvatske. U porečkom klubu, koji će i u narednoj sezoni predvoditi jedan od prošlosezonskih najboljih igrača lige, slovenski boćar najviše svjetske klase Dejan Tonejc, vjeruju da se i sa postojećim kadrom mogu upustiti u borbu za titulu.

Pazinjanima će u povratničkoj sezoni glavni cilj biti izboriti ostanak što znači da će morati izbjeći jedno od posljednje dva mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Momčad je u odnosu na prošlu sezonu ostala na okupu, a u staro jato se nakon sezone igranja samo za Lindar, koji nažalost više nije aktivan, vratio Martin Štihović koji bi svakako trebao predstavljati pojačanje. Uz nekoliko iskusnijih prvotimaca, mnoštvo mladića kao što su Marin Cetina, braća Nino i Tino Majcan ili Mateo Stihović sve više preuzima značajnu ulogu u momčadi.

Već prvo kolo lige u dvorani pazinskog Boćarskog centra 'Aleksandar Anzur' donosi istarski derbi Pazin - Istra Poreč, na koji su istarski ljubitelji boćanja čekali više od godinu i pol dana,  a zadnji susret ovih dvaju suparnika u Anzurovom domu, prije gotovo dvije godine, dobili su Pazinjani (14:12).

Veliku enigmu predstavlja susrete prvog kola koji bi u normalnim okolnostima bio derbi, ogled aktualnih prvaka i viceprvaka Hrvatske Vrgorca i Pule. Vrgorčani naime dva dana prije početka prvenstva nemaju dovoljan broj registriranih igrača za odigravanje susreta i pitanje je hoće li Puležani morati putovati u Bašku Vodu samo da bi 'poljubili vrata'. (IBS)

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa