KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE LIGE

Tricom u posljednjim sekundama bodovi otišli za Zadar

0
Tomas Belina (FOTO: KK Pula 1981)
Tomas Belina (FOTO: KK Pula 1981)

Košarkaši Pule 1981 poraženi su na svom parketu u trećem susretu Kvalifikacija za popunu Prve košarkaške lige, od jednih od favorita ovog natjecanja zadarske Opus Puntamike. Pobjednik je odlučen dvije sekunde prije kraja susreta kada je Zdrilić tricom odlučio pobjednika ove utakmice.

Puljani su puno bolje otvorili susret, držali kontrolu igre u prvoj četvrtini u svojim rukama te tri minute prije prvog odmora imali visokih 21:7, nakon što je Nikola Ostojić pogodio iz horuka. No, u drugoj četvrtini gostujući se igrači vraćaju u igru predvođeni Zdrilićem i Torbarinom, koji je s dvije trice u posljednjoj minuti u potpunosti uhvatio priključak za Puljanima (39:38).

 

U nastavku susreta ponovno se vodi vrlo izjednačena borba u kojoj Dević Obradović i Jurela dovode goste u vodstvo (46:52), da bi Mirko Marić svojim slobodnim bacanjima i polaganjem omogućio Tomasu Belini da pogotkom za tri poena ponovno vrati prednost na domaću stranu (56:52). U posljednjoj četvrtini igra je ponovno vrlo izjednačena, a Mirko Marić u tim je trenucima svojim tricama držao Pulu u igri za pobjedu. U posljednjoj minuti, 23 sekunde prije kraja susreta Ostojić svojim pogotkom s trice vraća rezultat u egal (78:78), da bi potom Zadrani uzvratili istom mjerom preko Zdrilića dvije sekunde prije kraja.  Pokušali su domaći košarkaši nešto napraviti u to kratko vrijeme, no nije se moglo proći pored čvrste zadarske obrane. U domaćim redovima najefikasniji je bio Mirko Marić s 29 koševa, pet skokova i tri asistencije. S četiri pobjede Puntamika drži prvo mjesto doigravanja ispred Pule 1981, koja je u dosadašnjem dijelu sakupila dva poraza.

Statistika utakmice:

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa