Nije bilo srdela, ima pulskih jagoda, a Skoko kupovao šparuge (foto)
Nema svježih srdela! Svi brodovi koji su sinoć isplovili, zadnju noć prije lovostaja, nisu ulovili niti jednu srdelu. Zbog nedostatka srdela otkazana je popularna Fažanska škola soljenja srdela, a sudeći prema praznim hladnjacima na ribarnici na pulskoj gradskoj tržnici, nema ni drugih riba.
Zato je na tržnici bilo šparuga, a jedan mac za sebe je kupio i poznati chef David Skoko, koji je na putu za Weekend Food Festival u Rovinju skočio do pulske tržnice.
Da se ne kupuju uvijek samo vrgoračke, na markatu su se jutros prodavale i prave, pulske jagode!
Brojni Puljani, koji su nakon desetak izrazito toplih dana, ponovo obukli jakne i skafandere, subotnji đir po Puli iskoristili su za kupovinu, obilazak buvljaka, ispijanje kave ili uživanje u glazbi pjevačkog zbora ili mladog benda koji je svirao u Flanatičkoj ulici.
Kako je danas bilo u središtu Pule pogledajte u našoj fotogaleriji. (N.Č.)