Ženska inicijativa HNS-a Istre čestita Dan žena

0
Predsjednica pulske Ženske inicijative HNS-a, Jasmina Simović Medica, pozvala je žene da se aktivnije uključe u politiku
Predsjednica pulske Ženske inicijative HNS-a, Jasmina Simović Medica, pozvala je žene da se aktivnije uključe u politiku

Predsjednica Ženske inicijative HNS-a Istarske županije, Elvira Krizmanić Marjanović najavila je da će Ženska inicijativa HNS-a Pule i Istre povodom 8. ožujka Međunarodnog dana žena, dijeliti prigodne letke po mjesnim odborima u Puli.

Žene u Republici Hrvatskoj čine 52% stanovništva, a neproporcionalno su zastupljene u društvenom i političkom životu države i lokalnim zajednicama. U RH su uspostavljeni mehanizmi koji garantiraju ravnopravnost spolova, ali žene nemaju iste šanse na tržištu rada niti u obitelji ,a posebno u javnom životu.

"Žene HNS-a organizirane kroz interesni odbor Ženska inicijativa, svjesne su da jedino aktivnim sudjelovanjem u javnom životu mogu ostvariti da ženska energija pridonese promjeni lica politike i javnih poslova. Stoga, ovim putem, svim ženama želimo sretan 8. ožujak, Međunarodni dan žena", zaključila je Krizmanić Marjanović. Predsjednica pulske Ženske inicijative HNS-a, Jasmina Simović Medica, pozvala je žene da se aktivnije uključe u politiku i time pridonesu razvoju lokalne zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa