Istarski HDZ: Slučaj Ostojić je prije svega slučaj IDS

0
Ministar Veljko Ostojić
Ministar Veljko Ostojić

"Prema našoj ocjeni, temeljenoj na dobrom poznavanju i praćenju rada županijskih, gradskih i  općinskih upravnih tijela i službi, koje su gotovo u apsolutnom nadzoru i funkciji vladajućeg IDS-a i SDP-a, a osobito njihove političke elite, 'slučaj Ostojić' je prije svega 'slučaj IDS-a' jer su se na potpuno isti način, to jest najprije jeftine kupnje i prodaje poljoprivrednog zemljišta i zatim enormno povećanje njegove vrijednosti kroz postupak urbanizacije, ogromne vrijednosti i sredstva slila u džepove IDS-ove i SDP-ove političke elite, kako pokazuju slučajevi Barbarige, Dragonere, Sv. Jurja, Gračišća, Golf terena, Brijuni rivijere, itd. U svim tim slučajevima uvijek su glavni akteri IDS-ovi eksponenti koje je nedvojbeno i apologetski podržavala struktura SDP-a ", stoji u HDZ-ovom priopćenju.

Naime, na sjednici Županijskog odbora i predsjednika svih gradskih i općinskih organizacija HDZ-a Istarske županije, održanoj 5. ožujka 2013. u Pazinu, između više razmatranih pitanja unutarstranačkog rada pozornost je posvećena i najnovijem, kako ga u HDZ-u nazivaju, "slučaju Ostojić"

HDZ: Umjesto potpore organima istrage, Flego sve stavlja u politički kontekst

"Koliko je politika IDS-a i SDP-a povezana s ovakvom vrstom kriminala vidi se iz same njihove reakcije, poglavito kandidata za župana gospodina Flega, koji umjesto da izrazi javnu potporu organima istrage, sve to stavlja u politički kontekst i time pokušava zaštititi 'svog ministra' i svoju stranku", poručuju iz HDZ-a, nazivajući Flega "dobrim učenikom, lošeg mentora".

HDZ se osvrnuo i na SDP-ovog kandidata za župana, Damira Kajina, za kojeg kažu da preskače i ne osvrće se na svoju ulogu u prenamjeni zemlje upravo u svrhu bogaćenja pojedinaca.

"Ovaj slučaj Ostojić, za kojeg je svakom poštenom građaninu Istre više nego jasno da je i nemoralan, i protuzakonit, i kriminalan, morao bi potaknuti organe istrage i pravosuđa da se ide 'do kraja' to jest da se ispitaju sva slična nedjela u Istri, da se pokrenu procesi i osude krivci. Možda je to i zadnja šansa ove vlasti da se rehabilitira u očima Istrana, a u našima svakako", poručili iz HDZ-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa