Gradi se društveni dom u Pješčanoj uvali i oborinska odvodnja u Vinkuranu

0
Načelnik u obilasku gradilišta
Načelnik u obilasku gradilišta

Nakon prošlotjednih pripremnih radova, danas su započeli radovi na izgradnji društvenog doma u Pješčanoj uvali koje je službeno otvorio načelnik Općine Medulin Goran Buić sa suradnicima.

Najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Bat d.o.o iz Slatine sa cijenom od 756.563,33 kuna, odnosno 945.704,16 kuna uključujući i PDV. Nadzor nad izvođenjem radova izvodi tvrtka De Finni d.o.o. iz Pule, a iznos cijene nadzora je 31.250,00 kuna.

Objekt će se smjestiti na lokaciji postojećeg trga, a oblikovanjem objekta i prostora oko njega željelo se oplemeniti postojeću lokaciju i to i vizualno i sadržajno. Mještani neće "izgubiti" trg, već će budući objekt dodatno naglašavati funkciju trga u smislu javnog života ne namećući se svojom izgrađenošću, već će se prilagoditi logici prostora koji ga okružuje. Budući trg planiran je u dva nivoa povezana skalinadom, radi pada terena.

Društveni dom će se sastojati od polivalentne dvorane sa sanitarijama i pomoćnim prostorom u prizemlju, te prostorom za sastanke na galeriji, ukupne površine 96,07 m2.U nižem dijelu trga planira se izvedba montažne konstrukcije – pergole, izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Pješčanoj uvali Načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Stari trg
Stari trg
U Vinkuranu započeta izgradnja oborinske odvodnje

U Vinkuranu se gradi oborinska odvodnja. Vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna. Dužina trase je 200 metara. Radove izvodi tvrtka Istra kop d.o.o iz Poreča. Rok za završetak radova planiran je polovinom mjeseca travnja.

"Završetkom izgradnje oborinske odvodnje u samom centru Vinkurana, biti će riješen dugogodišnji problem sa oborinskim vodama kojega su trpjeli mještani Vinkurana. Mještani koji žive u strogom centru i kojima je oborinska odvodnja punila dvorišta,konačno više neće imati problema sa vodama", izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Oborinska odvodnja u Vinkuranu
Oborinska odvodnja u Vinkuranu
Započeli radovi u Pješčanoj uvali
Započeli radovi u Pješčanoj uvali

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa