Južnokorejski nogometaš u Puli: Suigrači mu dali nadimak Čunga Lunga

0
Chung Woonu su već na prvom susretu suigrači nadjenuli nadimak Čunga Lunga
Chung Woonu su već na prvom susretu suigrači nadjenuli nadimak Čunga Lunga

Chung Woon je prije mjesec dana došao u Pulu iz Južne Koreje i potpisao dvoipolgodišnji ugovor s NK Istra 1961 čime je, kako nam je rekao u kratkom razgovoru, izuzetno zadovoljan.

Woon je u Istru došao iz Ulsan Hyundaija, kluba koji igra u prvoj južnokorejskoj ligi i koji je osvojio naslov prvaka Azije. Vedar i nasmijan 23-godišnjak priznao nam je kako baš i ne „barata“ dobro engleskim jezikom, no svojski se potrudio objasniti kako mu se sviđa način rada u istarskom prvoligašu ali i život u Puli.

„Imamo trening svaki dan i čini se jako dobrim, a i moji suigrači su odlični nogometaši i prijatelji“, zadovoljno je rekao. Život kod nas i u Koreji nemoguće je uspoređivati: Koreja je jako, jako užurbana. U Hrvatskoj je sve puno mirnije, manje su gužve i u Zagrebu, a pogotovo u Puli koja ima prekrasnu klimu“, rekao nam je oduševljeno i priznao da mu je draže biti u sunčanoj Puli nego Zagrebu u kojem ga je dočekao snijeg.

„Pula je cool“, rekao je sa smiješkom priznavši kako mu je jako drago da je došao ovdje živjeti i raditi te napomenuo da će dati sve od sebe kako bi opravdao ukazano povjerenje. „Iako su ovdje i treninzi nešto drugačiji nego u Koreji, nastojim dati sve od sebe kako bi pridonio klubu i nadam se da ću zabijati mnoge golove“, rekao nam je na kraju simpatičan Korejanac kojem su suigrači već prilikom prvog susreta nadjenuli nadimak Čunga Lunga. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Trening NK Istra 1961
Trening NK Istra 1961

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa