Kajin se predstavio antifašistima: U izbore idem kao što se u Istri 1943. išlo u partizane

0
Kajin je svoj program predstavio Savezu antifašista Istre
Kajin je svoj program predstavio Savezu antifašista Istre

"Drago mi je da vam se konačno mogu obratiti, doista mi je drago da s vama mogu podijeliti neka svoja razmišljanja. Na neki način mi je to, zahvaljujući mojim bivšim stranačkim drugovima, bilo uskraćeno", kazao je Kajin u uvodnim riječima, 6. ožujka u Pazinu, prilikom obraćanja članovima Saveza antifašista Istre, kojima je predstavio svoj program kao kandidat za istarskog župana.

"Dok moji oponenti više troše za izbore nego u poduzetništvo ili za borbu protiv, primjerice, droge, ja u te izbore idem bez novaca kao što se u Istri 1943. išlo u partizane", dodao je Kajin. S jedne strane milijuni kuna, tjelohranitelji, šoferi, PR, mediji, a s druge strane gerila, pokret otpora", opisao je Kajin slikovito kampanju za lokalne izbore iz njegove perspektive.

"Kad su neki drugi šutjeli, Kajin je govorio", kazao je Kajin, dodajući kako je o antifašizmu govorio jer je vjerovao da vrijednosti NOB-a nadilaze sve nas pa i istarske prostore. Kajin je, kaže, vjerovao u ideale te jedne generacije ujedno i generacije njegovih roditelja. "I daj Bože da se ne samo ideali, nego da se i standard razdoblja do 90-e vrati", dodao je Kajin.

Kajin: Najbitnije mi je da se Istra oslobodi straha!

Kazao je također kako nije mogao ostati u IDS-u jer je imao svoje ja. "Kao što je Tuđman gradio Hrvatsku s dvjesto bogatih obitelji tako se počela gradi Istra s 200 IDS-ovih obitelji", rekao je Kajin i dodao kako nema ništa protiv toga da se netko obogati poštenim radom, ali je svakako protiv toga da se itko bogati špekulacijama gdje se privatni interes stavi ispred javnog.

"Najbitnije mi je da se Istra oslobodi straha! Ne boje se Istrijani centralne vlasti, već se boje ove lokalne vlasti", rekao je Kajin i dodao kako Istra mora biti prostor jednakih šansi, a ne da, kako je rekao, samo oni s članskom iskaznicom mogu sve, a bez nje ništa.

Predstavljajući svoj program Kajin je napomenuo kako novac za većinu većih investicija dolazi od države. Govoreći o investicijama i projektima, Kajin je napomenuo kako je najvažnije zadržati radna mjesta, jer su, kaže, radna mjesta za mlade temelj svega.

Govoreći o antifašizmu kazao je kako je antifašizam danas iskazivanje poštovanja prema prošlosti, borba protiv revizije prošlosti, protiv omalovažavanja sudionika tih događaja. "Antifašizam je danas i borba protiv rasprodaje državnih resursa i zemlje na istarskih prostora i borba za slobodne medije, jednom riječju borba protiv strahovlade. Antifašizam je Istru opredijelio, a nadam se da će Istru opredijeliti i ovi lokalni izbori ", zaključio je na kraju Kajin. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa