U Umagu počeo glavni turnir 41. Istarske rivijere

0
Istarska rivijera već tradicionalno otvara sezonu tenis turnira u Umagu
Istarska rivijera već tradicionalno otvara sezonu tenis turnira u Umagu

U Umagu je započeo glavni turnir tradicionalne 41. Istarske rivijere, najstarijeg međunarodnog tenis turnir u Hrvatskoj. Više od 150 igrača od 2. do 10. ožujka natjecat će se na terenima umaškog Stella Marisa. U glavnom turniru direktno nastupit će čak sedam hrvatskih predstavnika: Borut Puc, Duje Kekez, Franko Miočić, Joško Topić, Kristijan Mesaroš, Mladen Mitak i Nino Serdarušić, a kroz kvalifikacije još uvijek priliku imaju Matej Sabanov i Luka Zaninović.

Direktorica turnira Mirna Grozdanić povodom početka glavnog turnira izjavila je: "Istarska rivijera je svake godine igrački vrlo jak turnir, što dokazuje kvalitetu organizacije. Igračima je Istarska rivijera odlična priprema za zemljanu sezonu i mnogi se rado vraćaju. Kao organizatori moramo istaknuti odličnu suradnju s našim domaćinima; Istraturistom u Umagu, Rivierom Adria u Poreču i Maistrom u Rovinju i Vrsaru. Istarska rivijera je odličan spoj sporta i turizma; hrvatski igrači imaju priliku ostvariti ATP bodove na domaćem terenu, a kroz turnir se ostvaruje i velik broj noćenja u predsezoni“.

„Istarska rivijera već tradicionalno otvara sezonu tenis turnira u Umagu. Ove godine u Umagu ćemo organizirati čak 10 velikih međunarodnih tenis turnira. Razvoj teniske infrastrukture i sadržaja u Umagu svake godine privlači sve veći interes i značajno doprinosi cjelokupnoj turističkoj ponudi“, izjavio je Vedran Greblo, voditelj tenisa u umaškom Istraturistu.

Istarska rivijera turnir je s najdužom međunarodnom tradicijom u Hrvatskoj. Teniski turnir, koji je skromno startao 1972. godine u Umagu i Poreču, danas se igra u čak četiri istarska grada – Umagu, Poreču, Rovinju i Vrsaru. Ovaj turnir spada u rang ITF Futuresa, a na njemu se većinom natječu mladi tenisači koji napreduju prema ATP Challenger turnirima.

Istarska rivijera bila je odskočna daska mnogim slavnim tenisačima, poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Richarda Krajiceka, Petra Korde, Cedrica Piolinea, Ivana Ljubičića, Gorana Prpića, Brune Orešara i mnogim drugima. Oni su upravo ovdje osvajali prve ATP bodove i stjecali iskustvo u svijetu profesionalnog tenisa.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa