Fijasko na pazinskom Gradskom vijeću: Gabrić i Kalac napustili sjednicu

0
Sjednica je protekla u znaku prikupljanja kvoruma
Sjednica je protekla u znaku prikupljanja kvoruma

Odlazak Sjepana Gabrića (HDZ) i Renata Kalca (nezavisni vijećnik) epilog je 43. sjednice Gradskog vijeća Pazina. Naime, Gabrić i Kalac na sjednici su bili prisutni sve do kraja kada je se na dnevnom redu našla točka o imenovanju Sonje Matijašić ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta.

Zapravo je čitava sjednica protekla u znaku prikupljanja kvoruma, s obzirom da je na prvoj polovici sjednice bilo prisutno tek 7 od 13 vijećnika. Naime, svoje odsustvo opravdali su Martin Čotar, Elvis Visintin, Mirjana Ćus, Viktor Lakoseljac, Stanko Mališa, Patricia Antolović i Tomislav Čubrić.

Kako bi se sjednica uopće mogla održati Čubrić (nezavisna lista Valtera Milohanića) je, pod visokom temperaturom stigao naknadno, a pred kraj, sjednici se priključila i Patricia Antolović. Kako su neki vijećnici povremeno napuštali vijećnicu, glasovanje o pojedinim točkama moralo se privremeno odgađati.

Za iszglasavanje nekih točaka čekalo se prikupljanje kvoruma
Za iszglasavanje nekih točaka čekalo se prikupljanje kvoruma
Inače, Upravno vijeće Učilišta predložilo je Gradskom vijeću da imenuje Sonju Matijašić dosadašnju ravnateljicu na novi četverogodišnji mandat, a koja je u na novom natječaju od strane Upravnog vijeća predložena s tri glasa za i dva protiv. Predsjednik Gradskog vijeća Valter Milohanić pročitao je odluku Komisije za izbor i imenovanja kojom je taj prijedlog Upravnog vijeća odbijen.

Ova će odluka, očito, pričekati slijedeću sjednicu Gradskog vijeća, koja bi, prema najavi Milohanića, trebala biti i posljednja prije raspuštanja, odnosno posljednja prije lokalnih izbora. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Renato Kalac i Stjepan Gabrić napustili su sjednicu (Foto: Arhiva)
Renato Kalac i Stjepan Gabrić napustili su sjednicu (Foto: Arhiva)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa