Miletić: Do kraja idućeg tjedna dio pulske rive otvorit će se za promet

0
Boris Miletić na kavi s novinarima
Boris Miletić na kavi s novinarima

Popularni susret novinara s pulskim gradonačelnikom „Caffe con sindaco“, održan 5. ožujka, privukao je predstavnika brojnih medija koji su gradonačelniku Borisu Miletiću postavljali brojna pitanja o aktualnim događajima u Puli, a nisu izostala ni politička pitanja.

Jedno od takvih je i komentar na aferu oko prodaje zemljišta u Balama u koju je navodno upleten i ministar turizma Veljko Ostojić. Miletić je nevoljko komentirao tu aferu za koju je naglasio da je počela još 2007. i napomenuo kako je znakovito da se opet „povlači“ upravo uoči lokalnih izbora. „Nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja“, izjavio je podsjetivši kako je IDS-ov ministar Veljko Ostojić među najpopularnijima u Vladi.

„Konačno smo počeli izgradnju rotora u Šijani i zahvaljujem građanima na strpljenju i razumijevanju zbog radova. Obalni kolektor na rivi je izgrađen u 70 posto i do kraja idućeg tjedna dio rive trebao bi biti otvoren za promet. Dovršen je projekt proširenja pulskog groblja na dvije lokacije, pa je sada osigurano mjesto za 1142 ukopa“, izvijestio je Miletić.

Od sredine ovog mjeseca Puljani će moći koristiti uslugu informiranja o radovima u gradu putem SMS-a. Dovoljno je samo da pošalju osobne podatke na mail info@pula.hr i na taj će način pravovremeno bit informirani o radovima u Puli.

Uređuju se i Titov te Mornarički park, podsjetio je Miletić. Savez antifašista Grada Pule postavit će biste istaknutih antifašista u Titovom parku, dok se Mornarički uređuje u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule. Fontane će biti gotove krajem ožujka, povodom Dana voda, dok će na Dan planeta zemlje, 22. travnja, ondje bit posađene raznovrsne biljke.

Osvrnuo se Miletić i na pisanja stranih medija koji, zahvaljujući festivalima Outlook i Dimensions, hvale Pulu kao top turističku destinaciju što nam itekako pogoduje, posebno uoči sezone kada se diljem Europe održavaju brojni turistički sajmovi. Pula će ove godine, u svibnju, prvi put biti domaćin sportskih studentskih igara što će također doprinijeti promociji grada, a planira se i uređenje kampa na Marsovom polju uz moguću financijsku potporu HNS-a, odnosno sredstva UEFA-e.

Novinari su pitali gradonačelnika za komentar o otkazu suradnje Orneli Grujić Cukon s mjesta voditeljice Službe za financijsko upravljanje i kontrolu Opće bolnice Pula na što je kazao kako je u pitanju nesretan „timing“ i dodao kako je ravnatelj Opće bolnica Pula dr. Lems Jerin i ranije namjeravao smijeniti Grujić Cukon. „Ne vjerujem da je ravnatelj to učinio s ikakvim političkim uvjerenjima i namjerama“, izjavio je konstatiravši kako se i oko toga politizira s obzirom na skore izbore. (Tekst i foto: Paola Albertini

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa