Krenulo rušenje na istočnoj obali Puljštine: Ministarstvo objavilo popis građevina

0
Trenutno se uklanja na području Pomera
Trenutno se uklanja na području Pomera

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata i na području Istarske županije. Na terenu se uz građevinske inspektore nalaze i policijski službenici te ugovorni izvođač Ministarstva. Trenutno se uklanja na području Pomera (pomorsko dobro), a nakon toga na redu su okolica Ližnjana, Medulina i Marčane.

Kako stoji u priopćenju, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja će kontinuirano, do kraja tekuće godine uklanjati bespravno izgrađene objekte po cijeloj Hrvatskoj. Izuzetak će biti obalno područje u tijeku turističke sezone kada će uglavnom uklanjati objekte u kontinentalnim područjima.

"Ponavljamo kako će svi objekti koji su izgrađeni nakon 21. lipnja 2011., a nalaze se izvan građevinskog područja, kao i vlasnici oni koji su dobili rješenja o rušenju, a nisu pristupili ozakonjenju do 31.prosinca 2012. godine biti sankcionirani. Također ističemo i kako je proces ozakonjenja bespravnih objekata u Hrvatskoj dio cjelokupne strategije rada ovog ministarstva kojem je krajnji cilj - sređivanje stanja u prostoru", stoji u priopćenju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Iz Ministarstva napominju kako su neki investitori sami krenuli s uklanjanjem svojih bespravno izgrađenih objekata te da će inspekcija kontrolirati tijek uklanjanja.

Popis objekata
Popis objekata

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa