Gdje je zapelo jamstvo Vlade za izgradnju pulske Opće bolnice?

0
Bolnica u Puli
Bolnica u Puli

„Čekamo jamstvo Vlade za kredit pred raspisivanje natječaja za izgradnju nove pulske bolnice“, riječi su koje su se više puta mogle čuti proteklih mjeseci od ravnatelja Opće bolnice Pula dr. Lemsa Jerina, istarskog župana Ivana Jakovčića i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, a te je riječi na proteklih dana održanoj sjednici Gradskog vijeća Pule posvećenoj upravo toj temi, mogle čuti i od predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Pula, Valeria Drandića.

Svi ponavljaju isto, da vjeruju kako će se jamstvo dogoditi vrlo skoro, ali to se, ipak, još nije dogodilo… Zemljište za gradnju nove bolnice Grad je odavno ustupio, a u međuvremenu je u više je navrata istekla i potrebna dokumentacija koja je trenutno važeća, ali ističe u travnju. No Drandić je napomenuo kako će se ona, bez puno problema i troškova, ukoliko bude potrebno, ponovo produžiti. Ali, ponovio je, jamstvo se očekuje svaki tren.

Teško se, ipak, oteti dojmu da se s jamstvom namjerno odugovlači, a svi su se gore navedeni više puta složili da davanje jamstva jednostavno traje predugo. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa