Završena edukacija za koordinatore volontera

0
Edukaciju za koordinatore volontera prošao 21 sudionik s područja Istre
Edukaciju za koordinatore volontera prošao 21 sudionik s područja Istre

Volonterski centar Istra je kroz program „Razvoj volonterstva u Istarskoj županiji“ organizirao edukaciju za koordinatore volontera s ciljem jačanja kapaciteta organizacija za traženje i upravljanje volonterima.

Prvi dvodnevni modul edukacije odrađen je u studenom 2012., a drugi je, također dvodnevni modul odrađen 1. i 2. veljače 2013.

Edukaciju za koordinatore volontera prošao 21 sudionik s područja Istre. Svoje članove su na edukaciju poslali Gradsko društvo Crvenog križa Pazin, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč, Gradsko društvo Crvenog križa Labin, Crveni križ Istarske županije, Liga protiv raka Pula, Dom za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić, Dom za odrasle osobe Vila Maria, Dom za starije i nemoćne Poreč, Dječji vrtić Vesela kuća, Udruga cerebralne paralize Istarske županije, Sindikat umirovljenika Hrvatske-Podružnica Pula i Volonterski centar Istra.

Oba su se modula održala u prostorijama Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnica Pula, a edukaciju je osmislila i vodila Danijela Ustić, socijalni pedagog i predsjednica Volonterskog centra Istra.

Cilj edukacije za koordinatora volontera je jačanje kapaciteta organizacija koje primaju volontere te edukacija koordinatora volontera o procesu traženja i upravljanja volonterima.

Sudionici su, kroz dva modula imali priliku čuti više o Zakonu o volonterstvu, Ugovoru o volontiranju, volonterskim knjižicama, nagradama i sl. Sudionici su educirani o motiviranju i praćenju kvalitete rada volontera, komunikaciji u radu s volonterima, odabiru i izobrazbi volontera, kreiranju regrutacijske poruke za traženje volontera, o specifičnostima volontiranja s osjetljivim korisnicima te o povijesti volonterstva u svijetu i Hrvatskoj.

Edukacija je sufinancirana sredstvima Istarske županije, a u 2013. godini  održat će se još dva ciklusa radionica za organizatore volontiranja s područja Istre. Volonterski centar Istra se zahvaljuje Sindikatu umirovljenika Hrvatske – podružnici Pula na domaćinstvu te svim sudionicima na profesionalnom i predanom sudjelovanju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa