Braća Kovač predstavili novo nogometno igralište u Umagu

0
Robert i Niko Kovač
Robert i Niko Kovač

Svjesni važnosti novih ulaganja na području razvoja sportske infrastrukture potrebne za razvoj pred i post sezone u Umagu i okolici, Istraturist je predstavio novouređeno nogometno igralište u Umagu. U izgradnju i uređenje novog igrališta uloženo je više od 3 milijuna kuna, a Umag ovom investicijom postaje idealan centar za nogometne pripreme.

Novo nogometno igralište bit će dio budućeg nogometnog kampusa Stella Maris koji će u konačnici imati pet nogometnih terena od kojih će na dva podloga biti umjetna trava. Ovaj teren će se koristiti za pripreme nogometnih klubova iz Hrvatske i inozemstva, potom za nogometne turnire i kampove te za odigravanje testnih utakmica i organiziranje treninga.

Službenom predstavljanju novog igrališta nazočili su gradonačelnik grada Umaga Vili Bassanese, izbornik mlade nogometne reprezentacije Niko Kovač i pomoćnik izbornika Robert Kovač te direktor poslovnog razvoja Istraturista Davor Brenko.

Novo nogometno igralište u Stella Marisu počelo se koristiti krajem siječnja, a uoči kvalifikacijskih utakmica za treninge ga je koristila i mlada nogometna reprezentacija koja boravi u Umagu na pripremama.

Povodom službenog predstavljanja igrališta, Davor Brenko, direktor poslovnog razvoja u Istraturistu, je također naglasio: „Istraturist se uključio o razvoj nogometne infrastrukture destinacije ulaganjem u izgradnju nogometnog terena. Želimo da ovo bude zamašnjak projektu razvoja nogometnog campusa Stella Maris, odnosno cjelokupne nogometne infrastrukture destinacije. Naime, što veći broj kvalitetnih nogometnih terena te suradnja klubova, gradova i hoteljera u pratećim uslugama, podiže konkurentnost destinacije za pripreme klubova, održavanje kampova i utakmica.

Uz razvoj turističke infrastrukture, ulaganja poput ovoga imaju za cilj i podizanje kvalitete uvjeta treniranja sportaša u lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će nova infrastruktura kampusa Stella Maris omogućiti bolje uvjete za lokalne  klubove i amatere“.

Važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu, koja donose organizirana i najavljena nogometna događanja očituje se u činjenici kako će ona u periodima pred i posezone 2013. donijeti procijenjeno oko 17.000 noćenja. Grad Umag time postaje sportski centar za pripreme nogometnih ekipa svih uzrasta i razina natjecanja, kao i domaćin velikih sportskih projekata koji će se realizirati u narednom periodu.

Ovom prigodom je najavljen i dolazak prestižne europske škole nogometa, Juventus Soccer Schoola. Juventus kamp će se održati od 30. lipnja do 13. srpnja 2013. godine.

O novom nogometnom igralištu

Novo nogometno igralište koristit će se za treninge nogometnih ekipa koje dolaze na pripreme u Umag. Igralište ima podlogu od prirodne trave, dimenzije su 104x67 metara.

Osim uređenja samog terena, radovi su obuhvaćali i izgradnju popratnih sadržaja. Dvije svlačionice imaju svaka po pet tuševa, WC, sjedeći prostor za 24 igrača te ploča za prezentiranje taktike. Oprema na terenu uključuje kućice za rezervne igrače (dužine 6 metara, s 12 sjedalica), kućica za delegate (dva metra, s 4 sjedalice), nogometne golove 732x244 cm, mobilne nogometne golove dimenzija 500x200 cm, s kotačima.

Igralište ima i opremu za trening: živi zid s kotačima, prepone, markirane majice, mrežu za 20 lopti, štap slalom, ljestve za koordinaciju, kolica za lopte i električni kompresor za pumpanje lopti. Izgrađeno je i spremište za opremu za trening.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa