Ladonja: U Općini Marčana se gradi samo u predizborno vrijeme

0
Ladonja: Traljava, manjkava i neodgovorna izvedba najbolje govori o tome koliko se studiozno pristupilo projektu
Ladonja: Traljava, manjkava i neodgovorna izvedba najbolje govori o tome koliko se studiozno pristupilo projektu

"Općinska vlast na čelu s načelnikom ne misli na dobrobit mještana niti na izvođenje projekata u zadanim rokovima i u skladu s propisima nego je sve to skupa samo jedna stara, već viđena formula vođenja prljave predizborne kampanje odnosno mehanizacija se vadi van samo u predizbornoj godini da se daje dojam kao da se nešto radi i zamaže oči mještanima općine Marčana", rečeno 29. siječnja je na konferenciji za medije Ladonje općine Marčana.

Ladonja se, naime, osvrnula se na radove na zamijeni i sanaciji vodovodne infrastrukture na na potezu od Ambrozijevog raskršća do Kalića, koji je planiran u dvije faze. Prva faza podrazumijeva sanaciju vodovodne infrastrukture prema domaćinstvima, a u drugoj fazi planirana je rekonstrukcija i izgradnja oborinske odvodnje.

"Traljava, manjkava i neodgovorna izvedba najbolje govori o tome koliko se studiozno pristupilo projektu", poručuju iz Ladonje. Smatraju kako mještani nisu imali dovoljno vremena da se pripreme na novonastale okolnosti prilikom izvođenja radova.

U Ladonji navode kako periodu od oko dva mjeseca mještani nisu imali pristup s osobnim vozilima u vlastito dvorište te su bili prisiljeni parkirati vozila par stotina metara dalje te si isto tako nisu mogli organizirati dovoz lož ulja za sisteme centralnog grijanja odnosno drva za ogrjev, pošto je obavijest o početku građevinskih radova dana je u medije netom prije, odnosno jedan dan prije početka istih.

Sam tijek izvođenja radova, po njihovim sudu, je bio daleko prespor, odnosno za to isto vrijeme se, kako kažu, u normalnom svijetu realiziraju daleko složeniji građevinski projekti. "Kad se kopalo, trebalo je postaviti i ostalu infrastrukturu odnosno pripremu za danas sutra izgradnju kanalizacije, uvođenje optičkih kablova", mišljenja su u Ladonji.

"Zašto načelnik nije prije našao za shodno da se ovaj projekt realizira i zašto se uvijek u općini Marčana isključivo u predizbornoj godini izvlači sva moguća mehanizacija te se započinje s aljkavim projektima koji u pravilu završavaju neposredno prije izbora", pitaju se u Ladonji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa