HDZ: Kukurikavci se nastavljaju zabavljati i obmanjivati istarsku javnost

0
Tomislav Ferenčić i Stjepan Gabrić
Tomislav Ferenčić i Stjepan Gabrić

"Ovo su već više puta viđene i doživljene ideje i prijedlozi od strane IDS-a kako u predizborno vrijeme za lokalne izbore zabavljati i dignuti na noge birače i prikazati se kao jedini i originalni zaštitnici interesa žitelja Istre", rekao je 17. siječnja na konferenciji za medije u Pazinu predsjednik Gradskog Odbora HDZ-a Pazina i dopredsjednik županijskog HDZ-a Stjepan Gabrić.

"Svaki put pred izbore u IDS-u bi smislili tri, četiri teme na kojima bi zagrijavali političku klimu u Istri, uvjeravajući birače kako je samo IDS sposoban upravljati Istrom kao županijom te istarskim općinama i gradovima", navodi Gabrić dodajući kako se isti scenarij događa i ovaj put pred očekivane izbore u svibnju, a u tu kategoriju, smatra Gabrić, spada i inicijativa saborskog zastupnika Boljunčića da se status sjedišta Istarske županije prenese s Pazina na Pulu.

"Valjda je nakon 20 godina upravljanja Istrom od strane IDS-a svima konačno jasno što su vodećim ljudima u IDS-u prioriteti", rekao je predsjednik pazinskog HDZ-a. Pokazalo se, dodaje, da nemaju kompetencije i da su im prioriteti osobni interesi, a ne prosperitet i napredak županije, gradova i općina.

Pula ne bi ništa dobila, a Pazin bi puno izgubio

Gabrić je na konferenciji za medije istaknuo kako nitko ne osporava Puli da je najveći i gospodarski najvažniji istarski grad i da se mnoge važne ustanove i institucije nalaze u Puli i da tu trebaju i ostati no, dodao je kako je svima poznato koja je povijesna važnost Grada Pazina, koliko su Pazin i Pazinština dali velikih i znamenitih ljudi i koja je zemljopisna pozicija Pazina. "Onaj tko je promišljao o Pazinu kao županijskom sjedištu, promišljao je šire od Pazina i Pule. Kad bi se ljude pitalo iz cijele Istre, siguran sam da bi velika većina bila za postojeću varijantu", uvjeren je Gabrić.

Prava je istina, smatra Gabrić, da voljom IDS-a i gospodina Jakovčića Grad Pazin kroz svih ovih 20 godina nije zaživio u pravom smislu kao županijsko sjedište i ni izbliza nije iskoristio mogućnosti koje mu pruža status županijskog sjedišta.

Gabrić: Politika prema središnjoj Istri je katastrofalna

"I konačno, nakon toliko mandata, koje je IDS dobio voljom birača da upravlja Istrom, vidi se danas s distance od dvadesetak godina, da je politika IDS-a prema središnjoj Istri katastrofalna", zaključuje Gabrić. Prema njegovom mišljenju, eventualnom promjenom Grad Pula ne bi ništa dobio, a Pazin bi puno izgubio, jer, keža, Pazin kao županijsko sjedište ima status velikog grada i tim statusom ima i neke mogućnosti.

"Netko puno pametniji i dobronamjerniji prema Istri dodijelio je Pazinu ovaj status i ne dirajte nam Pazin, naprotiv, pomozite nam da Pazin i središnja Istra barem približno prate standarde priobalnih gradova", poručio je na kraju konferencije Gabrić . (Tekst i foto: Darko Tumpić)
 

Kajfeš: Nije problem u opstrukciji Vlade, Zagreba, HDZ-a ili Marsovaca nego stil vladanja

"Kukuriku koalicija nastavlja zabavljati i obmanjivati javnost u Istri međusobnim sukobima i to ne samo između IDS-a i SDP-a nego i sukobima unutar IDS-a. Osim sukoba Kajina i Jakovčića, najnoviji spin je sukob Krulčića i Miletića i ovaj potonji je zaista farsa, jer ako unutar jedne stranke nisu sposobni zauzeti zajednički konzistentan stav, to upućuje na ono na što mi ukazujemo, a to je da bez zajedništva, bez svađa, bez prozivanja, vladajući u Istri nisu sposobni konstruktivno i konzistentno voditi niti Istru, niti Pulu, niti Pazin", jasno je poručio Zrinko Kajfeš, predsjednik Gradskog Odbora HDZ-a Pule.

Kako navodi Kajfeš, problem kukurikavaca je taj što moraju izbjegavati krucijalne teme, teme koje su Istri bitne, koje su obećavali i nisu realizirali, a koje oni nisu kadri rješavati. "Rezultati nažalost govore da politika koju vode kukurikavci nije sposobna niti jednu kapitalnu investiciju dovesti i realizirati u Istri i to je naprosto činjenica, a ne teorija zavjere", dodaje.

"Dok više miješaju fritaje nego što se brinu o projektima, nema pomaka s nulte točke"

"Po nama razlog te nesposobnosti nije u opstrukciji Vlade, Zagreba, HDZ-a, ili Marsovaca, nego njihov stil vladanja, nonšalancija, koja se tijekom 20 godina pretvorila u bahatost i izgubila je doticaj sa stvarnošću. Sve dokle oni više vremena provode miješajući fritaje, kapuz, bakalaj, igrajući golf, baveći se Ginetom i Sv. Jurjem, nego da se brinu o bolnici, bazenu, zaobilaznici ipsilonu, gospodarstvu, ne može se očekivati da se projekti koji su potrebni Istri pomiču s nulte točke", naglašava Kajfeš.

"Nažalost župan je zaboravio izreku koja je uklesana na ulazu u Knežev dvor u Dubrovniku. Predložiti ćemo da taj natpis uklešemo na  ulazu u županiju i gradska poglavarstva. ˈObliti privatorum, pulica curateˈ, odnosno zaboravite sve privatne probleme i bavite sa samo javnim radom i problemima", poručio je Kajfeš.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa