VRIJEDNA POBJEDA 'ZELENO-ŽUTIH' PROTiV OSIJEKA

U jednosmjernoj utakmici napokon 'proradili' Istrini napadači

0
Salim Fago Lawal postiže prvi zgoditak za Istru 1961 (foto: Milivoj Mijošek)
Salim Fago Lawal postiže prvi zgoditak za Istru 1961 (foto: Milivoj Mijošek)

U gotovo jednosmjernom susretu protiv vrlo lošeg Osijeka, nogometaši Istre 1961 stigli su do vrijedna tri boda, koja im sada garantiraju mirniju reprezentativniju pauzu. U susretu u kojem su trupe Paola Tramezzanija oprezno vrebale iz drugog plana i kažnjavale gostujuće propuste, nismo se nagledali baš nekog dobrog nogometa, no publika je mogla biti zadovoljna solidnom izvedbom ‘zeleno-žutih’ nogometaša.

Trener Tramezzani iznenadio je s postavom postavivši u veznu liniju čak dva obrambena igrača. I dok se nastup Darija Marešića u sredini terena očekivao nakon nedostatka veznjaka u svom rosteru, Istrin je trener neočekivano njemu pridružio Advana Kadušića, ostavivši pritom Antonija Maurića na klupi. Izostankom kapetana Slavka Blagojevića spustila se i prosječna dobna granica ‘zeleno-žutih’ koji su rijetko tako mladi na teren istrčali od prve minute.

Gosti iz Osijeka od prve su minute preuzeli posjed, prisilivši domaće igrače da se brane već na polovici terena. No ostavljalo je to jako puno prostora domaćim napadačima pa su već prvu pravu priliku pretvorili u pogodak. U 12. minuti susreta jedna je lopta došla lijevo do Marcela Heistera koji ju oštrim poluvolejem šalje u srce peterca, gdje se najbolje snašao Salim Fago Lawal i pogodio mrežu vratara Malenice. Na novu pravu pravu šansu i pogodak čekali smo sljedećih deset minuta kada je lopta ponovno došla na lijevu stranu, ovoga puta do Beyatta Lequeryia koji ju prizemno šalje na deset metara, a blagi udarac Matea Lisice od Jelenića se odbija u Osijekovu mrežu.

 

Osiječani su i dalje bili ti koji su imali više loptu u nogama, dok su s druge strane domaći nogometaši stvarali obećavajuće prilike. U 30. minuti Ville Koski ubacio je idealnu loptu iza posljednje Osijekove linije,a  Lawal propušta postići novi zgoditak za istarsku momčad. Dvije minute kasniej Kadušić presijeca jedan izlazak gostiju, dodaje za Lawala čiji udarac ide visoko preko gola. Mogli su ‘zeleno-žuti’ do vodstva i u 42. minuti kada je Moris Valinčić povukao kontru i nakon bloka njegovog udarca pokušava Beyatt zamalo preko vratnice. 

Jedinu priliku koju je bilo vrijedno zabilježiti u prvom dijelu s gostujuće strane izradili su Bukvić i Jurišić no na ubačenoj prizemnoj lopti nije bilo nikoga od igrača u gostujućim bijelo-plavim dresovima. 

Mogli su ‘zeleno-žuti’ u sudačkoj nadoknadi doći i do trećeg zgoditka kada s lijeve strane Heister upućuje odličan udarac koji pogađa vratnicu, a odbijenu loptu Valinčić šalje zamalo preko gola. 

U nastavku susreta gosti su silovito krenuli prema Istrinom golu ne bi li što ranije stigli do smanjenja vodstva, no u tom periodu igre nije bilo značajnijih uzbuđenja ispred domaćeg gola. 

Istrini nogometaši imali su i prvu opasnu priliku u drugom dijelu kada je u 56. minuti Beyatt poslao odličnu loptu za Lisicu, koju mladi Štinjanac vraća na desetak metara gdje poluvolej Mateja Vuka odlazi pored gola. U 78. minuti Heister je uputio loptu u prostor za Antonia Maurića koji sam izlazi pred vratara Malenicu i trese mrežu, no iz zaleđa. Najbolju priliku na susretu Osiječani su imali u 84. minuti nakon kornera kada Jurišić glavom puca pod gredu iz blizine, a vratar Lovro Majkić maestralno loptu izbija u korner. Gosti su ipak uspjeli zakomplicirati završnicu u 88. minuti, ponovno nakon prekida, kada se najbolje pred domaćim golom snašao Soldo i smanjio zaostatak na 2:1. U sudačkoj nadoknadi Maurić se ponovno našao pred Malenicom te pogodio fol, no i ovoga puta iz zaleđa.

Istra 1961 - Osijek 2:1 (2:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa