IDS i HNS potpisali koalicijski sporazum

0
Alen Damijanić, Veljko Ivančić, Valter Flego, Tedi Chiavalon i Boris Miletić
Alen Damijanić, Veljko Ivančić, Valter Flego, Tedi Chiavalon i Boris Miletić

U prostorijama IDS-a u Puli 11. siječnja je potpisan Sporazum o suradnji s HNS-om na predstojećim lokalnim i regionalnim izborima u svibnju 2013. godine.

Veljko Ivančić, predsjednik HNS-a Istre rekao je da je HNS, nakon svestranih razgovora i unutarstranačkih analiza, prije dva dana donio odluku o podršci Valteru Flegi, kandidatu IDS-a za Istarskog župana.

„Odlučili smo se za podršku jer nam je poznat dosadašnji rad i rezultati Flega kao gradonačelnika Buzeta, u dva mandata. Upoznati smo s njegovim upravljačkim vještinama, znamo da ima znanje, da je obrazovan  i ono što je nama posebno važno, uvjereni smo u njegovu operativnu sposobnost da ubuduće upravlja Istarskom županijom, naglasio je Ivančić osvrnuvši se i na ono što očekuje Županiju“, rekao je Ivančić.

Glavi tajnik IDS-a i predsjednik Kluba IDS-a i HNS-a u Skupštini Istarske županije Tedi Chiavalon naglasio je kako je potpisivanje Sporazuma logičan slijed uspješne dugogodišnje suradnje IDS-a i HNS-a u proteklih četiri godina.

„Drago mi je što je upravo HNS stranka s kojom ćemo prvo potpisati jedan predizborni Sporazum. Takvih sporazuma će u sljedećih nekoliko tjedana biti još“, kazao je Chiavalon nadodavši da s HNS-om ne surađuju samo u okviru Županije i Hrvatskog Sabora, već i kao interesni oblici Kluba žena i Kluba mladih kroz Liberalnu Asocijaciju europskih stranaka LDR, čiji su i jedni i drugi članovi.

Valter Flego, kandidat IDS-a za župana na predstojećim izborima složio se kako je Sporazum logičan nastavak suradnje dvije parlamentarne, liberalne stranke. „Iskreno se radujem našoj budućoj suradnji i najbolje je tek pred nama“, poručio je.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i potpredsjednik IDS-a  i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i Alen Damijanić, predsjednik pulske podružnice HNS-a, a Sporazum su potpisali Ivančić i Chiavalon.

Na upit novinara Chiavalon je odgovorio kako se vode pregovori s Talijanskom unijom te predstavnicima bošnjačke, srpske i albanske nacionalne manjine te će i s njim najvjerojatnije uskoro potpisati Sporazum o suradnji.

Od predsjednika HNS-a Istre htjeli su doznati koji su resori zanimljivi toj stranci i u kojem se kontekstu vide unutar koalicije na što je Ivančić odgovorio da, sukladno Statutu, stranačke podružnice imaju slobodu da same odlučuju s kime će koalirati, a da će se o resorima naknadno dogovarati. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa