Darko Kranjčić protiv koalicije HNS-a s IDS-om

0
Darko Kranjčić
Darko Kranjčić

Darko Kranjčić, član Središnjeg odbora HNS-a, potpredsjednik županijske organizacije HNS-a i dobitnik nagrade "Krešimir Džeba" 2011. godine za iznimne zasluge u dugogodišnjem stranačkom radu, te osobit doprinos razvoju Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, oštro se protivi koaliciji između HNS-a i IDS-a.

Kranjčić, stoji u njegovom priopćenju, odbacuje i ne prihvaća, kako kaže, sramotnu odluku predsjedništva ŽO HNS-a o potpisivanju koalicijskog sporazuma zajedničkog nastupa s IDS-om za Županiju istarsku i Grad Pulu te podršci kandidatu za župana Valteru Flegi.

Prvotni naputak HNS-ove središnjice, navodi Kranjčić, bio je davanje podrške Damiru Kajinu i potpisivanje koalicijskog sporazuma sa SDP-om te da se razgovara sa svim strankama u Istri prije zaključivanja konačnog sporazuma i to s Damirom Kajinom, SDP-om, HSU-om, HSLS-om, Zelenima i drugima, što, kaže, nije učinjeno!

Isto tako je rečeno da Podružnice samostalno odlučuju o međustranačkim dogovorima o suradnji i zajedničkim nastupima na izborima na području svoje jedinice lokalne samouprave u skladu s općom politikom HNS-a, dodao je.

Kranjčić u svom priopćenju kaže kako svu krivicu ovakve, prema njegovom mišljenju, sramotne odluke, snose "prodane duše" trgovačkog vrha županijske organizacije u ulozi Veljka Ivančića iz Umaga i posebno potpredsjednika Alena Damjanića, kako navodi, IDS-ovog pulskog "agenta" ubačenog u HNS.

Kranjčić: Sporazum s IDS-om je trgovački sporazum

"Na žalost i na iznenađenje mene osobno i naših članova u Istri, od kojih sam jučer dobio preko sto poziva, naši spomenuti pojedinci užurbano su donijeli odluku o koalicijskom sporazumu s IDS-om na osnovu jednog sastanka, a bez prethodnog ozbiljnog razgovora s predstavnicima prije spomenutih stranaka", navodi Kranjčić.

Predsjednik ŽO je izjavio da se u svim jedinicama lokalne samouprave koalira s IDS-om, čime je prekršio statut koji govori o samostalnom odlučivanju podružnica, kaže Kranjčić, dodajući kako je sporazum s IDS-om je trgovački sporazum bez demokratskog utjecaja članova stranke. Prevladao je osobni interes navedenih pojedinaca, koji je stavljen ispred interesa svih birača HNS-a u Istri, mišljenja je.

"Ne želimo biti sluge IDS-a jer smo politički jači, naš cilj su koalicije s partnerskim odnosom koji se temelji na odnosima povjerenja, uvažavanja i tolerancije za dobrobit svih građana Istre", navodi Kranjčić u današnjem priopćenju.

"Na kraju moja je podrška listi Damira Kajina, kandidatu za istarskog župana. Damir Kajin je iznjedren narodni čovjek Istre, veliki antifašista i borac za jednaka prava i bolji standard malog čovjeka, radnika i seljaštva i svih građana Istre. Kao nikad u povijesti Istre, iskreno i pošteno zastupa prostor i građane u Istri i cijeloj Hrvatskoj. To je čovjek koji nakon 20 godina vladavine pojedinaca u Istri može uz podršku SDP-a, HNS-a, HSU i ostalih izvršiti toliko željene promjene u korist svih građana Istre", stoji u priopćenju Darka Kranjčića, člana središnjeg odbora HNS-a i potpredsjednika Županijske organizacije HNS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa