Restauracija reljefnih detalja i kamenih grbova građevine pulske Komunalne palače iz venecijanskog razdoblja

0
Za projekt je odobren iznos od 178.125 kuna
Za projekt je odobren iznos od 178.125 kuna

Grad Pula je 2011. godine kandidirao projekt "Restauracija reljefnih detalja i kamenih grbova građevine pulske Komunalne palače iz venecijanskog razdoblja" na Natječaj za sufinanciranje projekata obnove i zaštite spomeničke baštine venecijanskog podrijetla u Istri kojeg je objavila Regija Veneto.

Za navedeni projekt odobren je iznos od 178.125 kuna, odnosno 23,750.00 eura. Prije samog restauriranja i kandidiranja projekta obnove, Grad Pula je izvršio detaljno istraživanje i snimak postojećeg stanja te se nametnula potreba za sanacijom elemenata nagriženih zubom vremena. Radovi će obuhvatiti čišćenje i gdje je to potrebno, učvršćivanje kamenih zidnih površina Palače.

Ove aktivnosti predstavljaju prvu fazu projekta, dok je druga faza koja uključuje fotodokumentaciju i obnovu grbova koji se nalaze na pročelju Komunalne palače kandidirana prošli tjedan na istoimeni Natječaj Regije Veneto za 2012. pod projektnim nazivom „Nastavak restauracijskih radova (druga faza)“, priopćeno je iz Grada Pule.

 Radovi će obuhvatiti čišćenje i gdje je to potrebno, učvršćivanje kamenih zidnih površina Palače
Radovi će obuhvatiti čišćenje i gdje je to potrebno, učvršćivanje kamenih zidnih površina Palače

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa