ISTRU POHARALO NEVRIJEME

Vjetar rušio dimnjake! Evo što su sve vatrogasci radili u protekla 24 sata

0
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Silovito nevrijeme u protekla 24 sata poharalo je Istru. Goleme količine kiše uzrokovale su puno problema na terenu, pa su vatrogasci intervenirali čak 32 puta, kaže Dino Kozlevac, zapovjednik istarskih vatrogasaca. Čak je 13 intervencija, kaže, bilo na području Poreča, devet u Puli, šest u Pazinu te po jedna u Rovinju, Umagu, Labinu i Buzetu.

Snažan vjetar trgao je drveće, pa je tako s cesta uklonjeno čak 25 stabala, u tri je navrata ispumpavana voda iz kuća, a vatrogasci su morali intervenirati i zbog rušenja dimnjaka! Istramet javlja da je nastao opći potop: na jugu Istre palo je do 125 milimetara kiše po četvornom metru, na Cresu 145, a Krku 215 milimetara.

 

S njima su na terenu bili i cestari, radnici komunalnih poduzeća te HEP-a s obzirom da su mnogi u nevremenu ostali bez električne energije.

Nevrijeme je prošlo, a danas se, prema Istrametu, očekuje pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, naročito u noći i prijepodne. Danju će se vrijeme postupno smiriti, međutim i dalje može biti lokalnih nestabilnosti. Zbog blizine ciklone puhat će umjeren i jak vjetar promjenjivog smjera, u početku bura, a zatim većinom jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 14, dnevne vrijednosti između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva. U Puli se danas popodne može očekivati ponešto sunca, sutra će opet biti nestabilno, a prvi pravi sunčan dan očekuje se u nedjelju. Nakon toga, idućeg tjedna, vrijeme će se opet pogoršati. 

Autor

Mirjana Vermezović Ivanović

Mirjana Vermezović Ivanović

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa