U Istri blagdansko predoziranje koncertima: Mišo Kovač, Neda Ukraden, Dražen Zečić, Severina, Jasmin Stavros, Neno Belan, Gibonni..

0
Puljane će u novogodišnjoj noći zabavljati Neno Belan i Fiumensi
Puljane će u novogodišnjoj noći zabavljati Neno Belan i Fiumensi

Što bi estrada bez Istre i što bi Istra bez estrade, komentirali su čitatelji našeg portala jednu od najava mnogobrojnih blagdanskih koncerta u Istri. Mora se, uistinu, priznati da koncerata u blagdansko vrijeme u Istri ima dovoljno za sve ukuse, sve dobne skupine i da ih ima na svakom koraku.

Osim u naslovu nabrojanih, ne umanjujući značaj ostalih, treba nabrojati da u Istri nastupa i Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Opća opasnost, Edo Majka, Let 3, Psihomodo Pop i svi oni u razdoblju od dva tjedna.

Uz nabrojana imena, postoji još čitav niz većih ili manjih koncerata pa tako Pula, Poreč, Buzet, Žminj.. imaju svaki svoj dan i svoju zvijezdu večeri, ako ne i više njih.

"Neka se ljudi vesele bar za blagdane", reći će veseljaci, dok će skeptici sigurno pitati tko sve to plaća. Kad se govori o novcu, primjerice, Gibonnijev dolazak u Poreč plaća se 40 tisuća eura, što je, uz nastup Prljavog kazališta u Zagrebu, najviše plaćeni pjevač za doček 2013. u Hrvatskoj. Većinu većih koncerata u Istri, organiziraju privatne tvrtke, pa financijske konstrukcije nisu poznate, osim, naravno, cijena ulaznica.

Hoće li biti dovoljno prodanih ulaznica, hoće li posjećenost koncerata biti očekivana, hoće li blagdansko raspoloženje ponukati Istrijane da iz novčanika izvuku koju stotinu kuna više da bi mogli u glas zapjevati uz omiljenog pjevača, to će se tek vidjeti. Jedno je sigurno, onaj tko želi i može potrošiti na koncert, ove godine u Istri ima veliki odabir. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa