Istra očekuje 15 tisuća gostiju za vrijeme blagdana

0
Dominirat će gosti iz Njemačke i Talijani
Dominirat će gosti iz Njemačke i Talijani

Istarski hotelijeri spremni su za nadolazeće blagdane, a rezervacije su gotovo popunjene. "Naši hoteli imaju vrlo visoki buking ili skoro negdje smo pri kraju. Vjerojatno će se ovih dana događati zadnji", kazala je direktorica marketinga Arenaturista Manuela Kraljević za Dnevnik.hr.

Baš kao i tijekom sezone, dominirat će gosti iz Njemačke, a podbacit neće ni Talijani. Tradicionalno, nekoliko tisuća njih stiže u Rovinj. "Dođem svake godine, doći ću opet. Sviđaju mi se ugođaj, ljudi i hrana", rekla je Elda koja je došla iz Italije.

Denis Ivošević (Screenshot: Dnevnik.hr)
Denis Ivošević (Screenshot: Dnevnik.hr)
"Mnogi se vraćaju zato što uživaju u gostoprimstvu naših ljudi, naše dobre kuhinje, našeg dobrog jela i svakako sve ono što naša mjesta nude", kazala je Kraljević. Istra će tako za više od 15 tisuća gostiju koji su već najavili svoj dolazak otvoriti 20-tak velikih hotela. Ponudu će zaokružiti s vilama i dodatnih 20 manjih obiteljskih hotela. "Očekujemo nešto malo više od 50-tak tisuća noćenja što bi za malo, 3 do 4 posto bili bolji u odnosu na lanjski period", rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Osim ugodne klime i smještaja, gosti imaju priliku doživjeti blagdane kroz autohtona jela i pića te kroz jednodnevne izlete obići unutrašnjost Istre. Proširena ponuda, tvrde turistički djelatnici, ono je što privlači i iznova vraća goste u Istru. No osim na goste, mislili su i na građane.

"Za naše goste i za građanstvo pripremamo lijepi vatromet u pola noći, a tu je bogata novogodišnja večera, dobra glazba,dobri bendovi i zabava", dodala je Kraljević. Sve bi to trebalo bi zadovoljiti i ugodom ispuniti blagdanske večeri. Cilj je to kojim se još uvijek pozitivno uspijeva osvojiti goste.

Manuela Kraljević (Screenshot: Dnevnik.hr)
Manuela Kraljević (Screenshot: Dnevnik.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa