Pulski SDP na izbore izlazi samostalno

0
Danijel Ferić
Danijel Ferić

Pulski SDP 17. prosinca osvrnuo se na godinu na izmaku, a tom je prilikom Danijel Ferić povjerenik gradskog odbora SDP-a izjavio kako će, s obzirom na izjave predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića u kojima je najavio samostalan izlazak na izbore od strane IDS-a, i oni vjerojatno izaći samostalno. „Sporazum s IDS-om nije nitko još formalno raskinuo, međutim, izjave od IDS-a idu u tom pravcu da bi njihov izlazak na izbore mogao biti samostalan“, izjavio je.

Peđa Grbin, pulski saborski zastupnik SDP-a dodao je kako je koalicijski ugovor s IDS-om za njih u prvom trenutku svakako ostao na snazi. „Izjave Jakovčića u kojim kaže da on ugovor više ne smatra važećim, svakako ukazuju i na stav IDS-a koji je u posljednje vrijeme više puta ponovljen, da će oni izaći samostalno na izbore“.

„Što se tiče moje kandidature za gradonačelnika Pule, ponovit ću nešto što sam rekao više puta. Ona nikad nije bila službeno istaknuta. O tome ćemo raspraviti unutar stranke i izabrati kandidata eventualne SDP-ove koalicije, osobu za koju vjerujemo da će dati najviše za ovaj grad i imati najveće šanse na izborima. Da li sam to ja, ili netko drugi, u ovom je trenutku sasvim svejedno“, rekao je odgovarajući na pitanje novinara hoće li on biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule.

Ferić je potvrdio i da postoje razgovori s Damirom Kajinom kojeg bi SDP mogao podržati kao kandidata za župana: „To pitanje još nismo definirali s povjerenicom SDP-a za Istru Adom Damjanac. Sve ovisi o novom vodstvu SDP-a koje ćemo izabrati krajem siječnja ili početkom veljače“, rekao je Ferić.

Grbina je dodao da, ukoliko samostalno krenu na izbore, očekuju pobjedu: „Očekujemo da osoba koju istaknemo kao kandidata pobjedi na izborima i očekujemo barem još jednog vijećnika više nego do sada“, dodao je.

Peđa Grbin
Peđa Grbin

Rezimirajući godinu na izmaku, Ferić je, između ostalog istaknuo kako je Kukuriku koalicija prije godinu dana u Puli ostvarila veliku pobjedu. „62 posto građana glasalo je za ovu koaliciju, a mi smo kao SDP Pule dobili i saborskog zastupnika, Peđu Grbina. 25 posto od svih kandidata koji se biraju u vijeće Mjesnih odbora je SDP čime smo izuzetno zadovoljni", rekao je.

„U sljedećoj godini nas očekuju veliki izazovi, s obzirom da je izborna godina“, dodao je Ferić najavivši kako su spremni na samostalni izlazak na izbore.

Kao predsjednica Foruma žena pulskog SDP-a i pulska dogradonačelnica Vera Radolović obratila se novinarima: „Mi smo najmlađi Forum žena SDP-a, osnovane smo prije dva mjeseca i nadamo se bolje artikulirati određene probleme koje se ipak nadamo rješavati zajedno sa SDP-om“, rekla je istaknuvši kako je od 241 člana ukupno 66 žena. To je 22 posto, a SDP se zalaže da ih bude barem 40 posto, pa je zainteresirane žene pozvala da im se pridruže.

Grbin se osvrnuo na svoj rad u Saboru te rekao da se na šest sjednica održanih u ovoj godini za riječ javio ukupno 98 puta. Između ostalog, zalagao se za izmjenu radnog vremena ugostiteljskih objekata u gradovima na obali i izmjeni zakona o nekretninama. „U 2013. se nadam izlasku iz krize i mijenjanju negativnih financijskih trendova“, rekao je.

Goran Rukljač predsjednik Foruma mladih SDP-a istaknuo je njihovo aktivno uključivanje u društveni život mladih i humanitaran rad Foruma. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Vera Radolović
Vera Radolović

Goran Rukljač
Goran Rukljač

Vera Radolović, Danijel Ferić i Peđa Grbin
Vera Radolović, Danijel Ferić i Peđa Grbin

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa