Miletić: Podržat ću inicijativu da po Tusti nazovemo ulicu u Puli

0
Tusta
Tusta

Kako je nedugo nakon tužne vijesti o smrti Branka Črnca Tuste na Facebooku oformljena grupa „Nazovimo po Tusti ulicu u Puli“ koja je u svega par dana skupila preko 2000 članova, htjeli smo o toj ideji čuti mišljenje gradonačelnika Pule, Borisa Miletića kojemu je taj prijedlog upućen na njegov profil.

„Želio bih se zahvaliti na hvalevrijednoj sugestiji koja je došla od strane građana, ali i Vas, novinara. Rado ću se odazvati ovoj inicijativi i odati zasluženo priznanje našem velikom glazbeniku ali prije svega velikom i omiljenom čovjeku Branku Črncu Tusti koji nas je, nažalost, prerano napustio“, odgovorio je na naš upit pulski gradonačelnik.

Dodao je kako je Tusta svojim dugogodišnjim stvaralaštvom i djelovanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni zajedno sa svojim kultnim bendom KUD Idijoti doprinio promociji pulske kulturne scene i na taj način nas sve dodatno zadužio. „Obilježavanje jedne od pulskih ulica njegovim imenom svakako će osigurati da naš Tusta trajno ostane u našem sjećanju i naraštaja koji dolaze, a koji ga igrom sudbine nisu imali priliku vidjeti ga na sceni“, zaključio je Miletić i isti odgovor vrlo brzo uputio putem Facebooka grupi koja je inicirala ideju.

Istu ideju imaju i Beograđani pa tako na popularnom Facebooku postoji i grupa koja je za imenovanje ulice po Tusti u Beogradu. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa