Klub mladih IDS-a o oduzimanju zemljišta Gradu Rovinju: Ovo je još rigidnija centralizacija

0
Klub mladih IDS-a: Istra ne može niti želi odustati od prava da svojim zemljištem i prirodnim bogatstvima upravlja autonomno
Klub mladih IDS-a: Istra ne može niti želi odustati od prava da svojim zemljištem i prirodnim bogatstvima upravlja autonomno

Klub mladih IDS-a u potpunosti podržava zaključak jučerašnje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Rovinja kojima se ne prihvaća zahtjev pulskog Županijskog državnog odvjetništva o priznanju prava vlasništva Republici Hrvatskoj nad 316 zemljišnih čestica sa 178 hektara šumske površine na području Rovinja, stoji u priopćenju za medije Kluba mladih IDS-a.

„Smatramo da se ovom odlukom traži osiromašenje rovinjske zajednice, a umjesto decentralizacije, toliko potrebne za razvoj gradova, dobivamo još rigidniju centralizaciju“, mišljenje je Kluba mladih.

Klub mladih IDS-a pozdravlja također jasan stav potpredsjednika IDS-a i gradonačelnika Rovinja Giovannija Sponze da Rovinj, odnosno Istra, ne može niti želi odustati od prava da svojim zemljištem i prirodnim bogatstvima upravlja autonomno.

„Šteta je veća ako uzmemo u obzir da Grad Rovinj na čelu s gradonačelnikom Sponzom izvrsno gospodari javnom imovinom i kulturnom baštinom, što je potvrđeno bezbrojnim nagradama i priznanjima na nacionalnom i svjetskom nivou“, zaključio je predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda.

Klub mladih IDS-a poziva Vladu Republike Hrvatske da konačno pokaže sposobnost, viziju i ozbiljnu namjeru provođenja programa „Plan 21“, u koji spadaju decentralizacija i učinkovito upravljanje javne imovine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa