Počelo rušenje bespravnih objekata u Pomeru

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavlja akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata. Trenutno se uklanja na području mjesnog odbora Pomer u općini Medulin. Riječ je o dva objekta od kojih jedan (podrum i zidano spremište) uklanja investitor sam, dok drugi objekt (stambena građevina s prizemljem i terasom) uklanja ugovorna tvrtka Ministarstva. Investitorima, koji su bespravno gradili na navedenim lokacijama građevinska inspekcija uputila je pozive da sami uklone svoje građevine, a onima koji to nisu učinili, dana 27. rujna 2012. godine započelo je izvršenje inspekcijskih rješenja koje uz nadzor građevinskih inspektora izvodi ugovorni izvođač Ministarstva.

U dosadašnjoj fazi uklanjanja koja je započela sredinom rujna 2012. Na području Istarske županije investitori su sami uklonili sedam objekata.

Sredinom rujna 2012. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja započelo je akciju uklanjanja bespravno izgrađenih objekata. Do današnjeg dana, na osnovi inspekcijskih rješenja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji (na otoku Braču) uklonjeno je pet objekata koje su sve uklonili sami investitori. Na području Istarske županije u tijeku je uklanjanje dva objekta, od kojih jedan uklanja investitor sam, a drugog ugovorna tvrtka Ministarstva. Do danas, u ovoj fazi, investitori su sami uklonili sedam objekata na području Istarske županije, izvijestili su iz Ministarstva graditeljstva.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa