Umjesto gradskim problemima pazinski vijećnici bave se samim sobom

0
Gradsko vijeće Pazin (Snimio: Darko Tumpić)
Gradsko vijeće Pazin (Snimio: Darko Tumpić)

Dok radnici Purisa iz Pazina strepe nad svojom budućnošću nesigurni hoće li uopće zadržati svoja radna mjesta, njihovim predstavnicima u Gradskom vijeću, čini se, puno je važnije tko će sjediti u kojoj fotelji, ili da budemo konkretniji – tko će dobiti 2.000 kuna koliko iznosi naknada za predsjednika Gradskog vijeća. No, čak i to rade šlampavo.

Naime, većinu u Gradskom vijeću Pazina čine vijećnici HDZ-a, Nezavisna lista Valtera Milohanića i nezavisni vijećnik Renato Kalac. Na početku mandata dogovorili su se da će funkciju predsjednika Vijeća rotirati među sobom, pa nakon što su svoje mandate odradili Renato Kalac i Stjepan Gabrić iz HDZ-a, red je došao i na Valtera Milohanića.

Ova je formalnost trebala biti obavljena na sjednici Gradskog vijeća, održanoj 25. rujna. Najprije je s dužnosti razriješen aktualni predsjednik Gradskog vijeća HDZ-ovac Stjepan Gabrić. On je trebao postati novi potpredsjednik, a sjednicu je nastavio voditi drugi potpredsjenik Renato Kalac, koji je na glasanje dao prijedlog da se za novog predsjednika Vijeća izabere Valter Milohanić.

No, Kalac nije primijetio da je iz vijećnice izašao HDZ-ov vijećnik Stanko Mališa i kada je prijedlog dao na glasanje u zraku je bilo samo 6 od 13 ruku, s obzirom da vladajuća koalicija u pazinskom vijeću vlada s jednim glasom više od oporbene koalicije IDS-HNS. Kalac je nakon glasanja jedino mogao konstatirati da Milohanić nije izabran za predsjednika Gradskog vijeća Pazina.

Potom je Grabrić otišao po svog stranačkog kolegu Mališu, a Milohanovićevi nezavisni vijećnici zatražili su stanku. Nakon stanke na glasanje je dat prijedlog da se Gabrić izabere za potpredsjednika, pa iako je u vijećnici bilo svih sedam vijećnika vladajuće koalicije, prijedlog opet nije prošao, čime su nezavisni kaznili Mališino slučajno (ili namjerno?) napuštanje vijećnice u trenutku glasanja za Milohanića. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa