Vandoren u Puli: Istra iz EU fondova za 190 projekata povukla 45 milijuna eura

0
Ivan Jakovčić i Paul Vandoren
Ivan Jakovčić i Paul Vandoren

„Razgovarali smo o tome što je već učinjeno efikasnim korištenjem novca iz fondova EU i ohrabrio sam župana i njegov tim da budu spremni kako bi iz njih još više profitirali, posebno počevši od sredine iduće godine do 2020. kada će sredstva u fondovima biti i veća nego do sada“, izjavio je nakon susreta s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i ostalim predstavnicima istarske vlasti i diplomatima, Paul Vandoren, veleposlanik Europske Unije u Hrvatskoj koji je 26. rujna, povodom Europskog dana jezika, boravio u Puli.

„Ovo je sada idealno vrijeme za pripremu projekata, a kako čujem imate dobar tim tako da ja mislim da je to vrlo ohrabrujuće za budućnost Istre“, izjavio je Vandoren i dodao kako sve ono do sad učinjeno također zvuči vrlo ohrabrujuće.  

Jakovčić je kazao kako imamo veliku podršku europske komisije, za projekte koje imamo u Istri. „Možemo sa sigurnošću računati na financiranje tih projekata u budućnosti. Za sada smo imali 190 projekata financiranih iz različitih izvora i 45 milijuna eura došlo je u Istru zahvaljujući njima“, dodao je župan.

Kazao je kako su upoznali Vandorena s činjenicom da Istarska županija danas ima već 50 osoba koje znaju pisati projekte za strukturalne fondove EU. „Mi smo spremni, čekamo samo da se sredstva oslobode za Hrvatsku i mi ćemo odmah kandidirati vrlo velik broj projekata“, naglasio je i pozvao sve institucije i tvrtke u Istri da se priključe ukoliko vide da mogu dobiti bespovratna sredstva iz EU. „Istarska županija ima otvorena vrata za sve zainteresirane“, rekao je Jakovčić na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa