Mirni dodijeljen Halal certifikat: Riblji prozvodi iz Rovinja dopušteni i muslimanima

0
S dodjele certifikata u Mirni
S dodjele certifikata u Mirni

Mirni Rovinj je 18. rujna, nakon završenog procesa edukacije internih auditora, usklađivanja dokumenata i procedura sa zahtjevima Halal norme te završene provjere i certificiranja koje je obavio Centar za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, dodijeljen certifikat Halal, čime je i ova tvrtka svrstana u red onih koje zadovoljavaju visoke norme HALAL kvalitete.

Nakon obznanjene Odluke o dodjeli Halal certifikata i kratkog obraćanja Aldina Dugonjića, rukovoditelja Centra za certificiranje Halal kvalitete, koji se osvrnuo na potencijale halal tržišta, ističući kako je potrebna sinhronizirana zajednička akcija svih gospodarskih čimbenika kako bismo se značajnije uključili u tokove ovog najvećeg rastućeg tržišta na svijetu, Halal certifikat u ime Mirne, iz ruku izaslanika muftije Esada ef. Jukana, glavnog imama iz Pule, primila je Jadranka Šatorović, rukovoditeljica Službe kontrole kvalitete, osoba koja je tijekom proteklih mjeseci aktivno sudjelovala u cijelom procesu i zajedno sa svim članovima tima doprinijela dodjeli ovog za Mirnu značajnog certifikata.

Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti. Halal standard počiva na preventivno-proaktivnoj metodi te je kompatibilan s međunarodnim standardima upravljanja kvalitetom (ISO, HACCP i drugi).

Uz danas dobiven Halal certifikat Mirna je ponosni nositelj i drugih međunarodnih standarda kvalitete – ISO, HACCP i IFS.

Halal certifikat dakle nije tek vjerski dokument već potvrda internacionalne snage koja svjedoči da je proizvod koji sadrži Halal znak podvrgnut najstrožem nadzoru koji istodobno pokriva sve aktualne svjetske norme u pogledu zdravstveno-sanitarne sigurnosti i kakvoće.

Karakteristike Halal proizvoda, pa tako i od sada proizvoda rovinjske Mirne, jesu prisutnost u svim prehrambenim navikama, prihvatljivost za sve životne dobi i pripadnike drugih vjera,  

zdravstvena ispravnost proizvoda te prisutnost na svim područjima svijeta kao i dodatna kontrola koja jamči sigurnost kvalitete.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa