Pula jedina u Hrvatskoj s vrtićkim programom za djecu nezaposlenih roditelja

0
Tamara Brussich
Tamara Brussich

Ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Pula, Tamara Brussich ovih je dana u društvu gradonačelnika Borisa Miletić i pročelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšića obišla radove na adaptaciji područnog vrtića Mondo Bimbo.

Tom nam je prilikom rekla kako je to jedini područni vrtić koji nisu adaptirali, s obzirom da je onaj na Verudi uređen prije dvije godine. „Stoga smo i ovaj htjeli urediti i omogućiti i djeci koja pohađaju trosatni vrtićki program da uživaju u novo uređenim, šarenim prostorijama“, rekla je Brussich.

Kako je istaknula, upravo je taj vrtić jedini u Hrvatskoj koji ima trosatni program koji obuhvaća tj. prima i djecu nezaposlenih roditelja. Time im se pruža mogućnost da se makar tri sata dnevno igraju s vršnjacima, uče od odgajateljica, a roditeljima daje mogućnost da obave dnevne obaveze ili se na nekoliko sati odmore.

Planiran završetak radova je 25. kolovoz tako da će se do 3. rujna, kada počinje predškolska nastava, prostor urediti, očistiti i opremiti novim didaktičkim pomagalima.

„Veseli me što će djeca iz Mondo Bimba koristiti obližnju sportsku dvoranu talijanske osnovne škole,  koristi će i vanjske terene, obližnje parkove tako da će im sigurno biti lijepo, a i bit će si bliži s mališanima iz dječjeg vrtića Delfini koji se nalazi u blizini“, kazala je Brussich.

Mondo Bimbo nakon adaptacije imat će uređen sanitarni čvor, saniran pod, uređen predulaz i nove električne instalacije. Novi namještaj i didaktička sredstva nabavljena su donacijom Talijanske unije. Ukupna investicija radova vrijedna je 65.000 kuna. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Radovi na uređenju vrtića Monte Bimbo su u tijeku
Radovi na uređenju vrtića Monte Bimbo su u tijeku

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa