Pula ima najtransparentnije upise u dječje vrtiće

0
Mirjana Hervat, Erik Lukšić i Elena Puh Belci
Mirjana Hervat, Erik Lukšić i Elena Puh Belci

"Transparentnost je ono po čemu smo na prvom mjestu kada govorimo o upisima u dječje vrtiće", naglasio je pročelnik Erik Lukšić 6. lipnja na konferencije za medije održanoj u Puli. Naime, upravo je Pula prva jedinica lokalne samouprave u državi koja je potpisala ugovor s MUP-om te će u suradnji s PU istarskom moći ući u bazu podataka o prebivalištu.

„Zahvaljujući OIB-u moći ćemo provjeriti mjesto prebivališta roditelja i djece koja se upisuju u vrtić“, rekao je Lukšić napomenuvši kako je upravo potvrda o prebivalištu koju su roditelji sami morali uzimati na MUP-u bila najveća zamjerka upisima ranijih godina. Sada nisu dužni donijeti je prilikom predaje zahtjeva, već je novim softverom PU istarska na zahtjev šalje Gradu.

Elena Puh Belci pomoćnica pročelnika, zadužena za dječje vrtiće u Gradu Puli, naglasila je kako su na web stranicama www.pula.hr pod „izdvojeno“ svi potrebni podaci o upisima i obrasci. „Novost je još jedno upisno mjesto, pa će ih tako ove godine ukupno biti pet. Nova adresa je Mutilska 25, a zahtjevi se mogu predati na bilo kojem mjestu, neovisno o tome u koji se vrtić dijete upisuje.

Iz Grada apeliraju da potvrde ne budu starije od tri mjeseca, imaju valjan pečat i potpis te datum izdavanja, jer su te stvari ranijih godina često nedostajale. Bitan je i OIB djeteta te se roditelji mole da ga upišu čitko. Predaja zahtjeva počela je 6. lipnja i trajati će dva tjedna.

Mirjana Hervat, članica Povjerenstva dodala je kako roditelji imaju pravo na žalbu no naglasila je kako su se ranijih godina svi s dovoljnim brojem bodova uspjeli upisati te se nada da će tako biti i ove godine. Pula u gradskim i privatnim vrtićima ima ukupno 2200 vrtićka mjesta. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa