SIK: Končar želi iseliti Uljanik, a bez njega bi Pula još uvijek bila mjesto sa 900 stanovnika

0
Bruno Bulić i Rajko Kutlača
Bruno Bulić i Rajko Kutlača

„Nedopustivo je da Končar želi iseliti Uljanik, u čemu mu, nesumnjivo, pomažu predstavnici Grada“, mišljenja su sindikalni čelnici. Naime, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić i sindikalni povjerenik u Uljaniku Rajko Kutlača, iskazali su na konferenciji za medije 27. travnja svoje nezadovoljstvo tom činjenicom.

„Danku Končaru smeta Uljanik tj. buka koju stvara s obzirom da na obližnjim Monumentima planira graditi luksuzne hotele“, veli Bulić. To što nitko nije reagirao na te izjave ga, dodaje, rastužuje. „Šutnja znači odobravanje. To je na tragu projekta Brijuni Rivijera i onoga na što je SIK odavno upozoravao. Naime, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić pričali su o otvaranju radnih mjesta što je, nebuloza“, naglasio je.

„Nije ovdje riječ o 2000 novih radnih mjesta, to nije realno. Tu se radi o svega 130 novih radnih mjesta. To je neusporedivo sa 3000 stalno zaposlenih Uljanikovih radnika“, tvrdi Bulić te dodaje da u  bi u dva hotela koja Končar planira graditi na Monumentima bilo maksimalno 130 zaposlenih i to sa sezoncima.

„Ne želimo da nitko zadire u naš prostor ako nema neku želju za profitom, ali u korist građana. A Končar će raditi isključivo u korist stranaca i zaposliti ljude izvana“, mišljenja je Bulić.

Rajko Kutlača ističe kako istarski političari vrše pritisak na Končara jer smatraju da Uljanik smeta vizijama razvoja grada. No, kako veli Kutlača, bez Uljanika Vodnjan bi bio glavni grad, a Pula još uvijek mjesto s 900 stanovnika. „Končar radi po preporuci političara Istre. On je inače trgovac nekretninama, a ne gospodarstvenik. Njegove ideje o Uljaniku su nepoželjne. On je za Uljanik nepoželjan susjed“, bio je jasan Kutlača.  

Uljanik
Uljanik

Podsjetio je i da je Končar bio zainteresiran za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta, pa tako i Uljanika, a tu je nepoželjan i kao potencijalan investitor. „Takve ideje nisu dobro došle kod Puležana“, kazao je Kutlača i dodao da očekuju reakciju Uprave Uljanika. „Reakciju Uprave Grada iluzorno je očekivati jer bez njihove suglasnosti, Končar sigurno ne bi imao takve sulude ideje“, zaključio je Kutlača. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa