Kaštijun organizirao kreativne radionice za najmlađe

0
OŠ Jure Filipović Barban
OŠ Jure Filipović Barban

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje i podizanja svijesti o potrebi pravilnog postupanja s otpadom tvrtka Kaštijun d.o.o iz Pule organizirala je tijekom travnja niz kreativnih radionica u osnovnim školama Istarske županije. Radionice su organizirane u sklopu IPA projekta Europske unije „Odnosi s javnošću za Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun, Istarska Županija“.

Kreativne radionice održane su u OŠ Vidikovac u Puli, OŠ Vladimira Nazora u Potpićnu i Područnoj školi Sveta Katarina (za PŠ Sveta Katarina, Tupljak i Pićan) i OŠ Jure Filipović Barban. Radionice su obuhvatile oko 240 učenika od prvog do četvrtog razreda koji su imali zadatak izraditi repliku svog mjesta ili tipičnih istarskih motiva od materijala koji se mogu reciklirati. Uz pomoć učiteljica u svom su radu učenici koristili papir, karton, plastičnu ambalažu, komadiće tkanine, kartonske kutije za jaja i pokazali kako se na kreativan i dojmljiv način može iskoristiti ono što smo namjeravali odbaciti.

Djeca iz OŠ Vladimir Nazor Potpićan s posudama za odvojeno prikupljanje otpada
Djeca iz OŠ Vladimir Nazor Potpićan s posudama za odvojeno prikupljanje otpada
OŠ Vidikovac Pula
OŠ Vidikovac Pula

Sve škole koje su sudjelovale u kreativnim radionicama na poklon su dobile posudu za odvojeno prikupljanje papira, likovni set te priznanje, dok su djeci bile uručene prigodne zahvalnice i edukativne brošure. Poklone je uručila Vesna Dukić, direktorica Kaštijuna, koja je tom prigodom istaknula kako kroz ovakve radionice učenici imaju priliku na zabavan način naučiti kako se pravilno i odgovorno brinuti o otpadu čime se trajno jača svijest djece o potrebi zaštite okoliša.

Kreativne radionice dio su javno-edukacijske kampanje pod nazivom „Zelena abeceda – sve o otpadu“, u sklopu koje su otisnute i prigodne brošure koje donose zanimljive činjenice o otpadu te savjete kako svaki pojedinac može doprinijeti zaštiti okoliša. Javno-edukacijsku kampanju odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na temelju pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, a provodi se uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.

OŠ Vladimir Nazor Potpićan
OŠ Vladimir Nazor Potpićan
Rad PŠ Pićan
Rad PŠ Pićan
Rad PŠ Sveta Katarina
Rad PŠ Sveta Katarina
Rad PŠ Tupljak
Rad PŠ Tupljak

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa